Koncem minulého týdne podepsala ministryně Rut Bízková dalších 505 žádostí o podporu z Operačního programu Životní prostředí

31.05.2010 | , Ministerstvo životního prostředí
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


31.5. 2010 Ministryně Rut Bízková podepsala v pátek další žádosti o podporu projektů podaných v rámci „Zlepšování vodohospodářské infrastruktury a snižování rizika povodní“ (prioritní osa 1 ve 14. výzvě), „Udržitelné využívání zdrojů energie“ (prioritní osa 3 z 11. a 16. výzvy) a „Rozvoj infrastruktury pro environmentální vzdělávání, poradenství a osvětu“ (prioritní osa 7 ve 14. výzvě) Operačního programu Životní prostředí.

Zároveň byla schválena i žádost o dotaci tzv. velkého projektu a to pro kanalizaci a ČOV v Ústí nad Orlicí „Zlepšování vodohospodářské infrastruktury a snižování rizika povodní“ [1] (prioritní osa 1 v 9. výzvě).

Celkem bylo ze zasedání Řídícího výboru OP ŽP dne 20. května 2010 doporučeno ke schválení podpory 504 žádostí z oblasti individuálních projektů s celkovou výší podpory z prostředků EU 3,83 mld. Kč a 1 žádost velkého projektu z prioritní osy 1 s celkovou výší podpory 530 mil. Kč.

„Jsem ráda, že se podařilo již v tuto chvíli z prioritní osy 3 dát podporu z evropských dotací i projektu "Zateplení kulturního domu v Troubkách", který obdrží 2,55 mil korun dotací z Operačního programu životní prostředí,“ říká ministryně Rut Bízková.

Poznámky :

[1] Tato aglomerace zahrnuje město Ústí nad Orlicí a obec Dlouhá Třebová. Odpadní vody budou čištěny na ČOV v Ústí nad Orlicí, jejíž rekonstrukce je součástí projektu. Na rekonstruovanou ČOV bude napojeno celkem 15 840 obyvatel. V rámci projektu bude vybudováno 25,6 km nové kanalizace a zrekonstruováno 7,4 km kanalizace. V Ústí nad Orlicí bude vybudováno 646 přípojek na nové kanalizaci a 431 přípojek na rekonstruované. V Dlouhé Třebové bude vybudováno 438 přípojek na nové kanalizaci. Realizování projektu umožní čištění odpadních vod od 3 250 obyvatel. Po realizaci projektu bude na ČOV a kanalizaci napojeno 98 % obyvatel, čímž bude dosaženo téměř plného pokrytí aglomerace kanalizační sítí.

Autor článku

Tiskovka

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT