Česká republika opět kandiduje do Rady ITU

25.05.2010 | , Ministerstvo průmyslu a obchodu
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


24.5. 2010 Delegace vedená náměstkem ministra průmyslu a obchodu Milanem Hovorkou na dnešním jednání 10. Světové konference pro rozvoj telekomunikací v indickém Hyderabadu oznámila kandidaturu České republiky na znovuzvolení do Rady Mezinárodní telekomunikační unie (International Telecommunication Union — ITU) na další čtyřleté období.

"Účast České republiky na konferenci je pro podporu volby naší země do Rady ITU, která se bude konat letos v říjnu v Mexiku, klíčová. Ve vystoupení před dalšími vedoucími delegací jsem ozřejmil, proč je v oboustranném zájmu, aby se Česká republika mohla i nadále aktivně podílet na řízení této významné mezinárodní organizace," uvedl náměstek Milan Hovorka. "Zástupcům členských zemí ITU jsme představili kroky České republiky v oblasti ICT, tedy informačních a komunikačních technologií, a také jsme na konkrétních příkladech dokumentovali, jak Česká republika podporuje zavádění aplikací těchto technologií v rozvojových zemích," doplnil Jan Duben, ředitel sekce elektronických komunikací MPO. Rozvojové země tvoří podstatnou část členské základny a bez jejich podpory by kandidatura České republiky neměla naději na úspěch.

Konference, jež je vrcholnou celosvětovou akcí pro rozvoj telekomunikací, se koná jednou za čtyři roky. Náměstek Milan Hovorka a ředitel sekce Jan Duben se během jejich dvoudenního pobytu v Hyderabadu sejdou s představiteli řady dalších zúčastněných zemí a také s generálním tajemníkem ITU Hamadounem I. Tourém. Ministr Vladimír Tošovský, který měl delegaci původně vést, svoji účast na této pracovní cestě zrušil minulý týden, aby se mohl aktivně zapojit do spuštění podpůrných akcí pro podnikatele z oblastí zasažených povodněmi. V další fázi konference do 4. června budou zájmy České republiky zastupovat specialisté na oblast informačních technologií a telekomunikací.

Autor článku

Tiskovka

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT