Marks & Spencer rozšiřuje prodejnu v obchodním domě DBK

24.05.2010 | , Marks & Spencer
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


24.5. 2010 Marks & Spencer rozšiřuje svou stávající prodejnu v obchodním centru DBK v Praze 4, u stanice metra Budějovická. Od pátku 4. června 2010 bude na prodejní ploše 965 m2 kromě stávajícího sortimentu dámských, pánských a dětských oděvů, spodního a nočního prádla a kosmetiky rozšířena nabídka potravin a vín. Přibude také pekárna čerstvého pečiva a třetí kavárna Marks & Spencer v Čechách.

„Veškeré nápoje, které nabízíme v kavárnách Marks & Spencer, jsou výhradně ze sortimentu naší společnosti. K Fairtrade kávám a čajům si naši zákazníci mohou vychutnat denně čerstvé pečivo a zákusky. Nekuřácká kavárna v DBK bude zajímavá také nabídkou 'Coffee to Go', zákazník si tedy bude moci kávu nebo čaj odnést s sebou,“ říká Renata Fišerová, regionální marketingová manažerka Marks & Spencer Czech Republic a.s.

Marks & Spencer nabízí také rozšířený sortiment hotových mražených jídel, která jsou zpracována metodou „chilled to frozen“, čímž je zachováno maximum chuti a výživových hodnot. Řada zahrnuje jak klasické anglické pokrmy, jako třeba shepperds pie nebo fish & chips, tak mezinárodní kuchyni, například enchiladas, kuře korma či quiche Lorraine. Nechybí ani široká škála lahodných dezertů od dortů a koláčů přes pudinky až ke zmrzlinám a sorbetům.

Sortiment potravin Marks & Spencer nabízí široký výběr kvalitních potravin a nápojů, které nejen skvěle chutnají, ale jsou i nutričně vyvážené. Logo slunečnice Eat Well označuje výrobky, které obsahují minimální množství cukrů, tuků a solí. Marks & Spencer snižuje trvale u všech potravin obsah cukrů, solí a také podíl nasycených tuků. Tento koncept je v souladu s Plánem A, ve kterém se Marks & Spencer ve 180 bodech zavázal být do roku 2015 nejen nejetičtějším a nejekologičtějším maloobchodníkem na světě, ale také pomáhat svým zákazníkům a zaměstnancům ke zdravému životnímu stylu.

Prodej Fairtrade potravin a oděvů podporuje spravedlivý obchod se zemědělci a výrobci z rozvojových zemí. Fair Trade je partnerství, které jim zaručuje férové ceny a dobrou úroveň pracovních podmínek, a napomáhá tak zlepšovat kvalitu života. Potraviny a oděvy s certifikací Organic od britské organizace Soil Associations zaručuje, že použité suroviny byly vypěstovány bez chemického ošetření.

Společnost Marks & Spencer působí na českém trhu již od roku 1996. Zatím poslední, patnáctá prodejna, byla otevřena v únoru 2009 v obchodním centru Campus Square v Brně. Marks & Spencer patří mezi přední britské maloobchodní řetězce. Jen ve Velké Británii má přes 700 prodejen, dalších 327 prodejen je provozováno v 40 zemích světa.

Autor článku

Tiskovka