Fio, burzovní společnost získala bankovní licenci

07.05.2010 | , Fio banka
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Fio tak dosáhlo významného milníku ve své historii.

6.5.2010 Praha Fio, burzovní společnost, a.s. získala od České národní banky povolení působit jako banka. Stane se tak brzy jedinou bankou v České republice s ryze českými vlastníky. Fio, burzovní společnost nyní změní obchodní název na Fio banka, a.s. a postupně bude do sebe integrovat služby Fio, družstevní záložny tak, aby mohla poskytovat bankovní i investiční služby, a to v široké síti poboček po celé ČR. Přitom bude kladen maximální důraz na to, aby dosavadní klienti Fio, družstevní záložny pocítili změny co nejméně a zůstala zachována kontinuita bankovních služeb včetně bankovního kódu, čísel účtů, obchodních podmínek apod.

Fio, burzovní společnost měla k 31.3.2010 přes 34.000 klientů, Fio, družstevní záložna téměř 25.900 členů. Někteří klienti využívají služeb obou finančních institucí, již nyní má tedy Fio banka potenciálně celkem přes 50.000 klientů.

„I jako banka budeme dále pokračovat ve strategii poskytování kvalitních služeb s nulovými či nízkými poplatky. Získání bankovní licence pro nás znamená významný krok na naší téměř sedmnáctileté cestě budování Finanční skupiny Fio a především další prostor pro přirozený rozvoj našich aktivit,“ komentoval událost Jan Sochor, ředitel budoucí Fio banky.

Autor článku

Tiskovka  

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT