V USA letos zkrachovalo již 41 bank

29.03.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Ve Spojených státech zkrachovaly další čtyři malé banky, které na konci minulého týdne převzala pod svou správu Federální společnost pro pojištění vkladů (FDIC).

Ve Spojených státech zkrachovaly další čtyři malé banky, které na konci minulého týdne převzala pod svou správu Federální společnost pro pojištění vkladů (FDIC). Od počátku roku již ohlásilo bankrot 41 bankovních ústavů, většinou menších regionálních a místních bank.

FDIC oznámila převzetí dvou dalších bank ve státě Georgia, který se na insolvenci bank za finanční krize od počátku roku 2008 podílí zhruba jednou šestinou. Banky v Georgii platí daň za příliš agresivní úvěrování během nafouknutého boomu na trhu obytných nemovitostí, který vedl k finanční krizi, a banky zde hodně spekulovaly i na trhu komerčních nemovitostí.

Převzaté georgijské instituce Unity National Bank a McIntosh Commercial Bank disponovaly aktivy 292 milionů dolarů (zhruba 5,5 miliardy Kč) respektive 363 milionů USD. Zkrachovala dále floridská Key West Bank s 88 miliony dolary a arizonská Desert Hills Bank, která měla na vkladech a úvěrech 497 milionů USD. FDIC nalezla kupce pro všechny čtyři instituce.

Autor článku

Firemni aktualita

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT