Olympijské sázení

08.08.2008 | , Finance.cz
FIRMY


Olympiáda představuje nejen pro samotné sportovce šanci vyhrát. Fanoušci všech sportovních disciplín si mohou tuto velkou událost zpestřit širokou nabídkou kursových sázek, ať už fandí z pohodlí domova nebo se vydali přímo do dějiště her.

Téma tohoto týdne: Olympiáda

Letní olympijské hry v Pekingu s pořadovým číslem 29 budou ve středu pozornosti obrovského počtu lidí celých sedmnáct dní počínaje pátkem 8. srpna 2008. Není proto divu, že neuniknou pozornosti sázkových kanceláří. Sázení na výsledek sportovních událostí je oblíbenou zábavou mnoha sportovních fandů. Skýtá pro ně vzrušení při očekávání výsledků, ale i možnost zajímavým způsobem rozmnožit svůj vložený kapitál. Mimochodem sázení se netýká jen sportu, vsadit si můžete třeba i na vítěze prezidentských voleb ve Spojených státech apod. Samozřejmostí je možnost on-line sázek u všech renomovaných sázkových kanceláří.


Neomezené možnosti


Sázkové kanceláře nabízejí v souvislosti s olympiádou skutečně širokou paletu možností sázek. Sázející si mohou vybrat ze všech 28 sportovních disciplín. Sázet lze například na celkového vítěze, vzájemné umístění dvou sportovců či na to, která země nebo závodník se umístí mezi třemi nejlepšími. Široké možnosti skýtá olympijský turnaj ve fotbale. Kromě jiného se dá vsadit například na přesný počet gólů za zápas nebo na přesný výsledek, dále můžeme vsadit na to zda vstřelí týmy v zápase gól nebo zda konkrétní tým postoupí, popř. celý turnaj vyhraje.


Kdo nejvíc zaboduje?


Samozřejmé jsou sázky na to, která země získá nejvíc medailí, kolik medailí získá ta či ona země nebo která z dvojice zemí získá více medailí. Všeobecně se očekává velký souboj Číny a USA, neboť právě tyto dva národy stály v čele statistik pořadí národů před čtyřmi roky v Aténách. Tehdy skončily na prvním místě USA. Letos se očekává nadvláda Číny, která na olympiádu vyslala rekordních 639 sportovců a do jejich přípravy i do celé olympiády investovala nemalé prostředky.

Před čtyřmi lety v Aténách skončila Čína s 32 zlatými medailemi v pořadí národů druhá za Spojenými státy americkými, jejichž reprezentanti vybojovali 36 nejcennějších kovů. Podle vypsaných kurzů bookmakeři v tomto ohledu tentokrát nejvíce důvěřují právě Číně. Měřeno celkovým počtem všech medailí, byla Čína před čtyřmi lety v Aténách až třetí za Spojenými státy a za v pořadí druhým Ruskem. Bookmakeři z Bwin vypsali stejný kurz na celkový počet všech medailí jak pro USA, tak i pro Čínu. Jaké šance dává sázková kancelář Bwin jednotlivým zemím na zisk medailí je vidět v následující tabulce kurzů.


Země Kurzy na zisk nejvíce medailí
Zlaté medaile Medaile celkem
USA 1,38 1,85
Čína 2,85 1,85
Rusko 41,00 21,00
Jiná země 67,00 81,00


České medailové naděje


Do Pekingu se na olympiádu kvalifikovalo 134 českých sportovců. Respektovaný americký časopis Sports Illustrated (SI) ve svém tradičním předolympijském vydání předpovídá pro českou výpravu na olympiádě zisk celkem 8 medailí:

  • ZlatoŠtěpánka Hilgertová (vodní slalom), Barbora Špotáková (atletika, hod oštěpem)
  • StříbroOndřej Synek (veslování, skif), Jaroslav Volf - Ondřej Štěpánek (vodní slalom)
  • BronzRoman Šebrle (atletika, desetiboj), David Svoboda (moderní pětiboj), Marek Švec (zápas), Kateřina Emmons-Kůrková (střelba)

Nutno dodat, že při odhadech výsledků předcházejících olympiád se SI příliž nemýlil. Jak to s českými medailemi na olympiádě vidí bookmakeři sázkové kanceláře Fortuna ukazuje následující tabulka.


Počet zlatých medailí Kurzy Počet medailí celkem Kurzy
0 3,5 0 88
1 - 2 1,6 1 - 4 4
3 a víc 5 5 - 8 1,9
--- --- 9 a víc 3


Sázkové šílenství?


Letní olympijské hry v Pekingu 2008 se jednoznačně řadí ke sportovním vrcholům letošního roku. I přes velké množství zajímavých možností sázek však obecně olympiády nepředstavují rekordní objemy vsazených peněz. V tomto ohledu kralují fotbalové nebo hokejové šampionáty. Hlavní bookmaker sázkové kanceláře Fortuna Michal Hanák uvedl, že olympiáda je více divácká než sázkařská.

 

peking20086454.jpgLetní olympijské hry 2008 v Pekingu se nezadržitelně blíží. V naší pravidelné rubrice finančních tipů a triků jsme pro vás připravili serii článků, které vám LOH 2008 představí. Podíváme se na přínosy pro pořadatelskou zemi, kde hledat výsledky a zpravodajství o hrách, či co je součástí oficiálního zahájení a zakončení her. Nebudou chybět ani informace o sázkách. 

 

Autor článku

Lukáš Pololáník


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: FIRMY