Vánoční controllingový slet

22.12.2005 | , Finance.cz
FIRMY


Ve čtvrtek 15. prosince 2005 se v Praze uskutečnilo již tradiční setkání finančních, ekonomických a controllingových ředitelů a manažerů významných podniků ČR a SR – tzv. Vánoční controllingový slet...

...který pravidelně (vždy 2krát ročně) pořádá společnost POINT Consulting. Jedná se o odborné a především přátelské setkání členů Klubu přátel controllingu a  všech zájemců o controling a finanční řízení podniků.

Přítomní měli možnost zastavit se na chvíli v předvánočním shonu, podiskutovat s kolegy nové trendy controllingu a vize pro příští rok a zrelaxovat tělo i duši při doprovodném neformálním programu.

Vánoční slet zahájil ing. Ladislav Profota (poradce Horváth & Partners/ POINT Consulting) svým krátkým, za to však impulzivním vystoupením na téma „Jaká je role controllingu v řízení firmy“. Ing. Tomáš Nekvapil (nezávislý konzultant pro controlling a ABC) poté představil teze, jak lze inovovat a zefektivnit systém rozpočtování v podnicích a zmíněním takových metod jako Beyond Budgeting vyvolal nejednu palčivou otázku. Dopolední blok přednášek uzavřel ing. Roman Grunt (ředitel controllingu, Zentiva), který velmi zasvěceně hovořil o příkladném controlingu dceřiných společností. Účastníkům byl dán v následném panelu prostor k diskusi nastíněných problémů.

Po společném obědě pokračoval ing. Ondřej Beránek (finanční ředitel, Bohemia Sekt) o tom, jak zefektivnit obchodní controlling pro dosažení strategických záměrů. Přes zvolené téma účastníci živě diskutovali problémy IS, kalkulací nákladů apod. Omyly při řízení výkonnosti odbytu a jak z nich ven – této problematice se ve svém příspěvku věnoval Pavel Strnad (vedoucí controllingu, Měď Povrly). Jako bývalý obchodní ředitel významné české společnosti přítomným účastníkům z oblastí financí a controllingu názorně ukázal, jak lépe komunikovat, motivovat a řídit obchodníky. Na závěr se opět rozpoutala podnětná diskuse mezi účastníky a přednášejícími.

Doprovodný program probíhal v neformálním duchu. Nejprve společný přesun autobusem z TOP Hotelu do curlingové haly, kde měli účastníci možnost vyzkoušet si tento nový sport – curling – na vlastní kůži pod vedením zkušených trenérů. Po krátkém vysvětlení pravidel a vyzkoušení si jak „kameny a košťata“ na ledu fungují, byl uspořádán curlingový turnaj pro 8 čtyřčlenných týmů. Výsledky turnaje v curlingu byly potom slavnostně vyhlášeny v rámci večerního programu v Zimní zahradě TOP Hotelu. Ceny byly štědré a protože za snahu si je zasloužili všichni, dostalo se i na ceny útěchy.

Partnerem večera byla společnost Bohemia Sekt, která se postarala o řízenou degustaci šumivých vín s odborným výkladem zkušeného degustátora a zajistila i dostatek sektů pro příjemné strávení celého večera v přátelské atmosféře nad diskuzí nejen pracovních a controllingových problémů. Další obdobné setkání expertů na controlling a podnikové řízení – 10. Controllingové fórum – se uskuteční opět v Praze, a to 15. - 16. 6. 2006

Více informací naleznete na www.point-consulting.cz či tel.: +420 225 096 445 (P. Tritová)

Autor článku

Nadja Fehimovič


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: FIRMY