Novela stavebního zákona v hledáčku MMR

08.02.2011 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Ministerstvo pro místní rozvoj (MMR) připravuje novelu Stavebního zákona a novelizaci podmínek pro vyvlastňování. Tento návrh novely reaguje na aktuální problémy ve stavebním a územním řízení a zároveň na výstupy z Programového prohlášení Vlády ČR.

V současné době probíhá proces projednávání variant novely Stavebního zákona v rámci zkoumání dopadů na regulaci občanského a ekonomického života (proces RIA). Definitivní varianta vzešlá z tohoto procesu pak bude podkladem pro další legislativní práci. Zásadním partnerem v tomto procesu jsou zejména krajské úřady, které se k problematice činností ve stavebním zákoně jako odvolací orgány musí vyjádřit přednostně.

Ministerstvo se proto v tuto chvíli důrazně distancuje od úvah o rozsahu případné změny kompetencí obecných stavebních úřadů a poukazuje na zadání z Programového prohlášení současné vlády, kterým je vázáno: Zefektivnit činnost Stavebních úřadů podle principu „jedna stavba – jeden úřad – jedno rozhodnutí“.

V tuto chvíli se zpracovává návrh novely, v březnu proběhne mezirezortní připomínkové řízení. V červnu 2011 by mělo dojít k předání návrhu pro jednání Vlády.

Zpráva převzata z www.dashofer.cz

Autor článku

Firemni aktualita  

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT