Češi mění Egypt za dražší zájezdy

08.02.2011 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Většina českých turistů se nechce vzdát plánované zimní dovolené u moře a za rušené zájezdy do Egypta volí náhradní destinaci. Nejvíce turistů si jako alternativu v minulém týdnu vybralo Kanárské ostrovy, Spojené arabské emiráty a Kapverdské ostrovy. Na dotaz ČTK to uvedl marketingový ředitel největšího tuzemského internetového prodejce zájezdů Invia.cz Michal Tůma.

Podle něj prodejci zájezdů v současné chvíli na situaci v Egyptě zmítaném protivládními nepokoji paradoxně profitují. "Ať už se klienti rozhodnou pro Kanárské ostrovy, Spojené arabské emiráty, nebo se rozhodnou jet do Karibiku, tak je to vždy o něco dražší než Egypt," prohlásil Tůma.

Jiní prodejci mluví spíše o trendu přesouvání termínu zájezdů do Egypta. Například podle Daniela Plovajka z CK Fischer se až 70 procent zákazníků rozhodlo přeložit dovolenou v Egyptě na pozdější dobu. Jen velmi málo českých turistů, kterým cestovní kanceláře zrušily zájezd do Egypta, zvolilo vrácení peněz a nikam nejelo. Podle prodejních statistik cestovních kanceláří Fischer a Exim Tours to bylo pouhých deset procent všech klientů.

Zpráva převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita  

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT