Student Agency zdraží cestu z Liberce do Prahy

03.02.2011 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Cestování žlutými autobusy Student Agency z Liberce do Prahy zdraží od 15. února o desetikorunu, běžná jízdenka bude stát 90 korun, kreditová jízdenka zdraží ze 60 na 70 korun. Kvůli rostoucím nákladům zdražoval dopravce na většině svých linek o pět až deset korun už k 24. lednu. Výjimkou bylo Brno a právě Liberec. V Liberci se čekalo se změnou na novou koncepci jízdního řádu na lince Praha - Liberec a na zavedení nové zastávky v centru, řekl dnes ČTK mluvčí Student Agency Aleš Ondrůj.

Od poloviny února přibudou podle Ondrůje na lince Liberec - Praha nové spoje. "Oproti stávajícímu počtu spojů jich pojede o pět více, do jízdního řádu se vrátí i večerní a brzký ranní spoj a většina spojů zastaví také na stanovišti přímo v centru Liberce u terminálu MHD v ulici Fűgnerova," doplnil Aleš Ondrůj. Všechny spoje budou podle něj i nadále vyjíždět a končit na autobusovém nádraží v Liberci, do centra na terminál městské dopravy budou spoje zajíždět cestou do Prahy nebo z Prahy.

O možnost jezdit z terminálu MHD usilovala Student Agency od jara 2009, kdy v Liberci začala jezdit konkurenční linka Liberec-Praha, kterou provozují společně liberecký dopravní podnik a společnost GTS Travel. Autobusy vyjíždějí a končí právě na terminálu. Nyní bude mít i konkurenční Student Agency přímou vazbu na městskou dopravu, což výrazně zvýší pohodlí pro cestující.

Zpráva převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita