Televizní kampaň ukáže lidem cestu ze začarovaného kruhu nezaměstnanosti

01.02.2011 | , MPSV
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


25.1.2011 Ministerstvo práce a sociálních věcí (MPSV) dnes představilo dvojici televizních spotů, kterými chce upozornit na projekty realizované v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost (OP LZZ). Ty mají pomoci lidem, kteří nemohou najít vhodné zaměstnání nebo potřebují zvýšit kvalifikaci svých zaměstnanců.

Kampaň se zaměřuje na vybrané skupiny osob, které řeší různé životní situace. Ať už se jedná o maminku s dětmi, která hledá práci a zároveň se chce věnovat dětem, absolventa školy, který potřebuje praxi, pána po padesátce s nepotřebnou kvalifikací či majitelku firmy, která potřebuje zvýšit konkurenceschopnost firmy na trhu. Všichni mají jedno společné. „Nacházejí se v na první pohled bezvýchodné situaci, začarovaném kruhu. Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost jim dává šanci, jak z tohoto kruhu vystoupit,“ vysvětluje PhDr. Iva Šolcová, ředitelka Odboru řízení pomoci z Evropského sociálního fondu na MPSV.

Právě s motivem začarovaného kruhu nové televizní spoty pracují. Tvůrci kampaně z komunikační skupiny Mather zvolili koncept jednoduché animace. Ilustrované postavičky namluvené autentickým hlasem hlavního hrdiny vyprávějí svůj příběh v začarovaném kruhu. Na konci příběhu se objeví kreslířova ruka, odkaz na OP LZZ a zazní sdělení „Nabízíme vám pomocnou ruku“.

Pro TV kampaň jsou připraveny dva třicetivteřinové spoty, každý z nich vypráví dvojici příběhů. Spoty budou poprvé nasazeny 31. ledna 2011 a diváci se s nimi do konce března postupně setkají na všech kanálech České televize, TV Nova, Nova Cinema, TV Prima, Prima COOL, TV Barrandov a na AT Adults kanálech.

Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost je jedním ze tří programů Evropského sociálního fondu (ESF). Je zaměřený na snižování nezaměstnanosti prostřednictvím aktivní politiky trhu práce a profesního vzdělávání, dále na začleňování sociálně vyloučených obyvatel zpět do společnosti, zvyšování kvality veřejné správy a mezinárodní spolupráci v těchto oblastech.

Autor článku

Tiskovka

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT