CzechInvest chystá řadu seminářů

19.01.2011 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Jak na metodická pravidla, monitoring projektu, žádost o platbu či výběr dodavatele v Operačním programu Podnikání a inovace (OPPI)?

Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest nabízí podporu šitou na míru pro české podnikatele i zahraniční investory. Jedním z hlavních úkolů CzechInvestu je poskytovat zájemcům o podnikání aktuální informace o podnikatelském prostředí u nás a o podpoře investic v České republice.

Konkrétním podnikatelským projektům pak CzechInvest nabízí možnost spolufinancování z Operačního programu Podnikání a inovace, ve kterém je pro období 2007-2013 připraveno celkem na 90 miliard korun. K těmto tématům CzechInvest pravidelně pořádá řadu seminářů i konferencí, na kterých mohou zájemci získat podrobnější informace o aktuálních příležitostech podpory podnikání u nás.

Prezentace obchodních a investičních příležitostí

Jaké jsou povinnosti žadatele v programu Školicí střediska? Nejen na tyto otázky mohou najít zájemci odpovědi na seminářích, které pro ně v prvním čtvrtletí 2011 připravil CzechInvest. Kromě vzdělávacích školení na podnikatele čekají i speciální akce, například prezentace obchodních a investičních příležitostí ve vybraných zemích v Liberci.


e-Account

V lednu se uskuteční semináře k OPPI v Ostravě, Jihlavě a Karlových Varech. Cílem semináře v Jihlavě je seznámit účastníky s aktuálními informacemi z OPPI, především s postupem vyplňování zpráv monitoringu a žádostí o platbu v internetové aplikaci e-Account.

Semináře k programu Školicí střediska připravuje CzechInvest v Praze, Brně a Ostravě. Žadatelé získají informace k realizaci projektu, seznámí se s povinnostmi, ke kterým se zavazují, a rovněž budou upozorněni na nejčastější chyby, ke kterým může v průběhu celé realizace projektu dojít.


Program Potenciál - nejčastější chyby žadatelů

V dalších měsících budou pokračovat semináře k OPPI. Prostor dostanou mimo jiné nejčastější chyby žadatelů při podávání žádostí v rámci programu Potenciál a také následná péče o investory (AfterCare) v regionech. Konkrétní místa konání a termíny budou upřesněny na webových stránkách CzechInvestu.

 

Přehled lednových akcí:

  • 19. 1. 2011 - Obchodní a investiční příležitosti v netradičních destinacích - Liberec
  • 20. 1. 2011 - Jak na monitoring projektu a žádost o platbu v OPPI - Ostrava
  • 25. 1. 2011 - Jak na monitoring projektu a žádost o platbu v OPPI - Jihlava
  • 25. 1. 2011 - Program Potenciál - Praha
  • 26. 1. 2011 - Výběr dodavatele v OPPI - Ostrava

Vstup na všechny semináře pořádané CzechInvestem je zdarma.

Autor článku

Karel Pospíšilík  

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT