Je libo firmu na klíč?

04.08.2006 | , Finance.cz
FIRMY


Rozhodli jste se založit si firmu a přemýšlíte, jak se vyhnout únavnému obíhání úřadů? Nebo potřebujete za pár dní získat novou společnost a okamžitě začít v ČR nebo v zahraničí podnikat?

Jednou z ideálních možností, jak si založit společnost rychle, jednoduše a bez nekonečného obíhání úřadů, je koupit si tzv. ready-made firmu. Při splnění podmínek prodejce můžete získat firmu na klíč i za 24 hodin a okamžitě po koupi jménem společnosti jednat. Jedná se o společnost zapsanou v obchodním rejstříku, která nikdy nepodnikala a nikdy nevyvíjela hospodářskou činnost, která má splacený počáteční kapitál, nemá žádné závazky ani pohledávky a která nemá specifikovaný konkrétní předmět činnosti (je univerzální).

Jak firmu na klíč získat
Nákup ready-made společnosti začíná výběrem prodejce. Mezi nejznámější prodejce v České republice patří např. Společnosti Online, Chamr & Partners, TerrinvestEPS, Corporatia či Byro. Následně si na webových stránkách vybraného prodejce zvolíte firmu podle vaší lokality. Můžete si sice vybrat firmu i podle jména, ale jelikož si po koupi můžete název společnosti změnit vám to nedoporučujeme. Nyní si na internetových stránkách obchodního rejstříku ověříte, že vámi zvolená společnost opravdu existuje. Teď vám zbývá už jen kontaktovat vybraného prodejce, domluvit si s ním termín schůzky a dokumenty k předložení. Při setkání pak prodejce při účasti notáře převede ready-made firmu na vaši osobu a vy zaplatíte domluveným způsobem danou částku.

Kdo ready-made firmy kupuje
Tuzemské ready-made společnosti jsou určeny pro začínající i zavedené podnikatele jak z České republiky, tak i ze zahraničí. Pokud byste však měli zájem o koupi ready-made firmy v některé ze zahraničních zemí, bude tuzemský prodejce firem na klíč pouze prostředníkem a transakci zajistí jeho partnerský obchodník v dané cizí zemi.


Tabulka: Ceny firem na klíč

Prodejce s.r.o. [Kč] a.s. [Kč]
Easy Support 34 800 dohodou
EPS 39 000 nenabízí
Chamr & Partners 45 000 nenabízí
Společnosti Online 60 000 120 000
Terrinvest 39 000 99 000

Pozn.: Ceny jsou platné pro rok 2006 a jsou s DPH


Důvěřuj ale prověřuj
Ještě před nákupem společnosti vám doporučujeme ověřit si, zda je vámi vybraný prodejce ready-made firem skutečně tak seriozní, jak vám o sobě říká. Může se totiž stát, že vám bude chtít prodat firmu na klíč, na kterou je vyhlášená exekuce či na které budou nějaké závazky. Čistotu ready-made společnosti si můžete ověřit například nahlédnutím do obchodního rejstříku.

 

Zdroj: Prodejci ready-made společností, PROFIT

Autor článku

Vladimír Šindelka  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: FIRMY