EET: Jaké řešení nabízejí operátoři podnikatelům?

15.06.2016 | , Finance.cz
FIREMNI FINANCE


Mobilní operátoři se začali předhánět v nabídkách pro elektronickou evidenci tržeb (EET), kterou stát spustí na konci letošního roku. V hledáčku mají několik set tisíc podnikatelů, kterých se povinnost dotkne. Hlavní příjem budou mít z internetového připojení, které EET vyžaduje, a také z nabídky služeb a zařízení pro EET.

Podle ředitele pro segment podnikatelů v O2 Luboše Lukašíka je v databázi operátora asi 250.000 podnikatelů, z nichž se bude EET v prvních vlnách týkat asi 60 procent. "Ten trh je velký a my očekáváme, že naše řešení si pořídí desítky tisíc zákazníků," uvedl.

O2 dnes přišla s produktem eKasa, což je modifikovaná pokladna nabízená v Chorvatsku, kde evidenci zavedli v roce 2013. Souprava obsahuje tiskárnu, internetové připojení a platební terminál. Operátor bude eKasu prodávat za 4995 korun, což je bez pěti Kč slíbená sleva na dani, a za její používání po zavedení povinnosti si bude účtovat 499 korun bez DPH.

Vodafone šel jinou cestou, a nabízí aplikaci ePokladna pro jednoduchou práci s elektronickými účtenkami a online evidencí tržeb prostřednictvím mobilů nebo tabletů. Pro aktivaci instalované aplikace je nutné zakoupení licence, která je zpoplatněna na měsíční bázi. K aplikaci operátor nabízí platební terminály bankovních partnerů a bezdrátovou tiskárnu na účtenky.

T-Mobile chystá několik pokladních balíčků přizpůsobených typu podnikatele. Slibuje všechny potřebné náležitosti na jednom místě a zaručenou funkčnost spolu s podporou při případných potížích.

Podle schváleného zákona o evidenci tržeb budou muset podnikatelé evidovat každou platbu od zákazníka a vydávat jim za to účtenky. Povinnost se bude zavádět postupně v několika vlnách od 1. prosince letošního roku.

Autor článku

ČTK


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE