Společnost Arval dokončila akvizici GE Capital fleet services v Evropě

11.11.2015 | , Arval
FIREMNI FINANCE


BNP Paribas oznámila, že společnost Arval tento týden dokončila v červnu oznámenou akvizici aktivit GE Capital v oblasti fleet managementu v Evropě. Arval se nyní získává vedoucí postavení na trhu full service leasingu v Evropě.

Díky této akvizici se Arval stává evropskou jedničkou v oblasti full service leasingu vozidel. Rozsah této transakce zahrnuje více než 160.000 vozidel ve 12 zemích Evropy, z nichž se tři čtvrtiny nacházejí ve Francii, Německu a Velké Británii, přičemž celková majetková hodnota vozidel dosahuje asi 2,4 miliardy EUR.

Transakce byla nyní dokončena po obdržení souhlasů od Evropské komise a všech ostatních příslušných regulačních orgánů. Tento obchod je součástí globální transakce, v jejímž rámci Element Financial, strategický partner společnosti Arval v Severní Americe, dokončil akvizici podniků GE Capital Fleet Services ve Spojených státech (tato transakce byla uzavřena na konci srpna) a v Mexiku, Austrálii a na Novém Zélandu (tato transakce byla uzavřena na konci září). Díky tomu se globální aliance Element-Arval nyní stává globálním vůdcem trhu s vozovým parkem čítajícím více než 3 miliony vozidel ve 47 zemích.

Generální ředitel společnosti Arval Philippe Bismut uvedl: „Je nám velkým potěšením, že můžeme v naší společnosti uvítat kolegy a klienty evropských GE Capital fleet services. Naši klienti nyní budou využívat širšího územního dosahu našich služeb a my vynaložíme nejvyšší úsilí, abychom zaručili kvalitu našich služeb a poskytli jim odborné poradenství. Díky síle BNP Paribas a odborným znalostem našich místních týmů se společnost Arval nyní stává předním specialistou na full service leasing vozidel v Evropě. Navíc díky rozšíření naší spolupráce s Element Financial vytváříme silnější a efektivnější celosvětovou síť.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE