Firmy raketovou rychlostí pořizují vozidla na plyn

27.11.2015 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE


Obliba CNG mohutně roste. Vozy s plynovým pohonem si pořizují automobiloví dopravci, taxikáři i autoškoly. V zemi už jezdí téměř 12 tisíc vozidel na CNG, poslední dva tisíce přibyly za posledního půl roku. Na poptávku se rozhodla zareagovat i společnost Axigon, která poskytuje tankovací karty. Díky nákupní alianci se i drobné firmy mohou společně dostat na měsíční výtoč, která jim u pumpařů zajistí vysoké slevy. Axigon nyní zahájil spolupráci s RWE Energo a držitelům svých karet zajistí slevu 1 Kč/kg na nákup CNG.

Už ne jen nafta. Jako palivo pro firemní flotilu se stále oblíbenějším stává stlačený zemní plyn. Po speciálně upravených vozech roste poptávka. Například Škoda Auto plánuje, že v roce 2016 by 10 % všech prodaných Octavií v Česku mělo jezdit na CNG. Náklady na pohonné hmoty jsou v případě těchto vozidel sice poloviční, ale přesto je ještě další prostor ušetřit. Nákupní aliance Axigon díky partnerství s RWE Energo začne vydávat tankovací karty, které držitelům zajistí slevu 1 Kč/kg CNG.

„K tomuto kroku jsme přistoupili na základě přání členů naší nákupní aliance, kteří už využívají naše tankovací karty na benzín a kteří by teď rádi využívali výhod nákupní aliance i v oblasti nákupu CNG,“ popsal ředitel nákupní aliance Axigon Damir Duraković. Členové nákupní aliance Axigon v současné době v součtu tankují měsíčně přes 700 tisíc litrů pohonných hmot. Díky tak vysoké výtoči mají slevu ze stojanových cen 1,20 Kč/l u Shellu a 0,50 Kč/l u EuroOilu.

Korunovou slevu na CNG by přitom Axigon chtěl ještě zvýšit. „Naším cílem je dostat se na objemy, které všem našim členům umožní nákup CNG se slevou 2 Kč/kg. Soudě podle prvotního zájmu, tohoto cíle bychom mohli dosáhnout během několika málo měsíců,“ dodal Duraković. První zájemci o slevu na CNG podle něj už obdrželi svoje tankovací karty, jejichž vydání a vedení je pro členy Axigonu zdarma.


Zdroj: AXIGON, a.s.

Autor článku

Redakce

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE