S Ticket Restaurant® Card lze nově platit i v prvním obchodním řetězci, kterým se stal Albert

27.11.2015 | , Edenred
FIREMNI FINANCE


Ke třem tisícovkám restaurací a dalších provozoven, kde mohou lidé platit za obědy a nákup jídla stravenkovou kartou Ticket Restaurant® Card, se přidají během listopadu také prodejny potravin řetězce Albert v České republice. Jedná se o první obchodní řetězec, který tuto moderní formu plateb za jídlo podpořil.

„Od úterý 3. listopadu je karta akceptována ve většině supermarketů Albert v Brně a do konce měsíce pak bude síť rozšířena na všechny supermarkety a většinu hyper-marketů tohoto obchodního řetězce v České republice,“ uvedl Martin Bulíř, generální ředitel společnosti Edenred, která kartu vydává. Kromě zmíněných supermarketů bude možné kartu použít i v hypermarketech Albert, a to v sekci samoobslužných restaurací. „V supermarketech pak běžně na všech pokladnách, mimo samoobslužné,“ sdělil Martin Bulíř.

„Zaměstnancům, kteří moderní předplacenou kartu Ticket Restaurant® Card vlastní, se tak nyní vý-razně rozšiřují možnosti, jak si zajistit jídlo v pracovní době. Ne vždy se jim totiž podaří zajít si na oběd do restaurace, a jsme proto velmi rádi, že jim nyní otevíráme možnost nákupu potravin v široké síti Albert,“ konstatoval Pavel Kusý, ředitel pro marketing a strategii společnosti Edenred. Ticket Restaurant® Card je předplacená bezkontaktní platební karta, na kterou zaměstnavatelé posílají pracovníkům prostředky na stravování, je tedy elektronickou formou klasických papírových stravenek. Kartu vydává Edenred ve spolupráci se společností MasterCard®. Platba s Ticket Restaurant® Card je stejně rychlá jako s jinými bezkontaktními bankovními kartami, stačí ji pouze přiložit k platebnímu terminálu. Díky tomu se výrazně zrychlí odbavování zákazníků u pokladen, zejména v době obědů.

Prostředky na kartě Ticket Restaurant® Card jsou určeny účelově k nákupu jídla a potravinového zboží. Albert proto nastavil svůj pokladní systém tak, aby dokázal rozpoznat zboží, které je touto kartou placeno. Po přiložení karty k terminálu systém ověří, jaké položky nákup obsahuje. Zboží, které není možné prostřednictvím stravenkové karty zaplatit (např. drogistické zboží, cigarety, alkohol apod.), si může zaplatit zákazník jiným způsobem.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE