Jak si vybrat půjčku vhodnou pro podnikání?

29.05.2015 | , Aleš Bakla
SEO články


Je stále více lidí, kteří se vydávají na dráhu soukromého podnikání. A to především z důvodu, aby získali finanční nezávislost a mohli lépe zabezpečit jak sebe, tak samozřejmě i svou rodinu. Co je však se světem podnikání také spjato, to jsou nutné investice.

Peníze na rozjetí byznysu lze přitom získat různými způsoby. Mezi ty nejčastější patří:

Investice vlastních peněz
Investor
Půjčka na podnikání

My se aktuálně zaměříme na poslední možnost, jelikož právě ta je dnes nejčastěji využívána, a to s ohledem na dostupnost, stejně jako budoucí výhody spojené s tím, že se nemusíme s nikým dělit o výsledný podíl na zisku. Náš přehled nám pomohl zmapovat web PůjčkyPřehledně.cz, který se právě na srovnání půjček přímo zaměřuje.

Pro výhodný úrok se vyplatí jít do banky
Primárním kritériem výběru by měly být zcela určitě úrokové sazby. Ty dnes najdeme hlavně v bankách a tak je dobré právě do nich vyrazit. Podíváme-li se na trojici doporučovaných možností, může naše požadavky uspokojit třeba GE Money s nabídkou až 700 000 Kč, stejně jako Air Bank, která nabídne sumu 400 000. Druhá jmenovaná banka se navíc pyšní tím, že dle nezávislých testů patří s úrokem 9,9 procenta mezi nejvýhodnější možnosti na trhu. Samozřejmě dostupná je i podnikatelům, kteří při její žádosti doloží daňové přiznání, potvrzující výši příjmu.

Jednoduché podmínky čekejte v nebankovním segmentu
Pokud naopak hledáte výhodné podmínky spojené s žádostí a vyřízením, je správnou volbou segment nebankovní. Mezi prověřené nebankovní společnosti dnes patří například společnosti Hyperfinance, stejně jako Cetelem, nebo Cofidis. I u nich lze dosáhnout na poměrně zajímavé částky, kdy se ty nejvyšší pohybují v rozmezí 170 000 – 500 000 Kč. I zde počítejte s nutností doložení příjmu, a to také formou vašeho daňového přiznání.

Peníze na cokoliv
Výhodou zmíněných bankovních i nebankovních půjček je určitě to, že jsou neúčelové. Peníze tedy můžete využít libovolně, a to na různé oblasti financování vašeho byznysu. Můžete tak koupit skladové zásoby, zvýšit provozní kapitál, investovat do vašeho zázemí, stejně jako zapracovat na reprezentaci. Bankou ani nebankovní společností nejste omezování v žádné z těchto investic.  I proto na zmíněném webu patří mezi doporučované možnosti.

Oproti klasické účelové podnikatelské půjčce se však mohou lišit tím, že nabídnou omezené částky. Na druhou stranu musíme zmínit, že účelové půjčky pro podnikatele jsou koncipovány na míru spíše největším hráčům na trhu. A to jak s ohledem na částky v desítkách milionů, tak s ohledem na omezené možnosti toho, na co je využít. 

Mohou peníze získat i začínající podnikatelé?
Zmapujeme-li si úvěrový trh, můžeme objektivně říci, že ano. Jsou však odkázáni na segment takzvaných mikropůjček. Ty jsou charakteristické nejenom menšími částkami, ale i kratší dobou splatnosti. Jejich seznam můžete najít na adrese: http://pujckyprehledne.cz/pujcka-bez-dolozeni-prijmu-ihned. Nutné je určitě dodat, že vzhledem k jejich charakteru je možné jejich využití pouze v rámci některých podnikatelských aktivit. Dobře se hodí třeba u provozovatelů eshopů, kteří nutně potřebují dalších několik tisíc na zboží pro vyřízení svých objednávek. Hodit se ale mohou i na rychlé investice do marketingu, třeba PPC reklamy.

Čím jsou charakteristické?
Rozhodně tím, že vám umožní požádat si z pohodlí domova, bez nutnosti osobních schůzek, nebo složitého papírování. Během schvalování není třeba dokládat informace o příjmu, stejně jako není nahlíženo do registrů. Velkým pozitivem je i neúčelovost daných úvěrů, kdy lze peníze využít skutečně na cokoliv, dle vlastního uvážení. A ačkoliv negativem mohou být i třicetiprocentní měsíční úroky, je možné se jim vyhnout. Spolu s webem PůjčkyPřehledně.cz totiž doporučujeme nabídku první půjčky zdarma, která je dostupná u poskytovatelů Kredito24, Zaplo a Blesková půjčka.


Autor článku

reklama

Články ze sekce: SEO články