Americké akcie po dvou dnech sestupu mírně oživují

05.03.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 5. března (ČTK) - Americké akciové trhy po dvoudenním sestupu z rekordních maxim dnes mírně oživují. Investoři na Wall Street čekají na klíčové páteční údaje z domácího trhu práce, které mohou naznačit načasování dalších kroků v měnové politice.

Dow Jonesův index se kolem poledne newyorského času (18:00 SEČ) pohyboval kolem 18.140 bodů a získával asi čtvrt procenta. Širší index S&P 500 posílil o 0,2 procenta na 2102 bodů a úhrnný index trhu Nasdaq byl na 4985 bodech s přírůstkem 0,4 procenta.

Trh po silném únorovém vzestupu stále není naladěn na výraznější pohyb jakýmkoli směrem. Jasnému zaujetí pozic zatím podle analytiků brání nynější nejednoznačné údaje z ekonomiky.

Poslední dílčí statistiky z trhu práce byly o něco slabší, než se čekalo. Páteční čísla o celkovém vývoji zaměstnanosti v USA mohou naznačit, kdy začne americká centrální banka (Fed) se zvyšováním úrokových sazeb.

\"Není zde opravdu nic, co by stáhlo trh tím či oním směrem, takže se nyní jen posunujeme sem a tam,\" řekl agentuře Reuters Ken Polcari z newyorské firmy O\'Neil Securities.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK