Central Group postaví v Letňanech dalších 700 nových bytů

03.03.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 3. března (ČTK) - Developerská společnost Central Group postaví v pražských Letňanech dalších více než 700 nových bytů. První čtyři domy se 131 byty budou hotové do června příštího roku,\" řekl ČTK mluvčí společnosti Milan Jankovský. Byty z první fáze projektu Letňanské zahrady jsou už v prodeji.

Ceny bytů včetně DPH a veškerého příslušenství začínají na 30.500 korun za metr čtvereční. Byty 1+kk tak zájemci koupí už za 1,4 milionu korun, byty 2+kk startují na 2,4 mil. korun, dispozice 3+kk vyjdou na 2,9 milionů korun a ceny bytů 4+kk začínají na 3,9 milionu korun.

Byty v horních patrech budou mít střešní terasy, k přízemním bytům budou patřit předzahrádky. Budovy budou mít energetickou náročnost B. Jejich stavbu už společnost PP 53 zahájila.

Nové byty vyrůstají nedaleko stanice metra C Letňany a Obchodního central Letňany. V bezprostředním sousedství projektu se nachází nový Lesopark Letňany. Central Group už v lokalitě postavil stovky bytů. \"V minulých letech jsme v našem již dokončeném sousedním projektu Nové Letňany zkolaudovali a prodali více než 700 nových bytů. Nový projekt Letňanské zahrady navazuje na tento prodejní úspěch a je koncipován tak, aby byty opět byly cenově nejvýhodnější alternativou nového bydlení v blízkosti metra v Praze,\" prohlásil předseda představenstva Central Group Dušan Kunovský.

Trh s novými byty v Praze v poslední době výrazně ožívá. Podle společné statistiky společností Ekospol, Trigema a Skanska Reality lidé loni v Praze koupili 5950 nových bytů, což je meziročně o 18,6 procenta více. Tohoto trendu se snaží využít všichni hráči na trhu, kteří postupně představují i takové projekty, které dříve kvůli krizi odložili. Největší developeři pokračují v masivním nákupu vhodných pozemků, například Central Group minulý týden oznámil, že má na jejich nákupy letos připraveno 1,5 miliardy korun.

Central Group patří k lídrům pražského developerského trhu. Za 21 let působení na trhu firma dokončila 135 rezidenčních projektů a prodala více než 11.000 nových bytů, domů a parcel. Aktuálně má nakoupené a připravené pozemky pro více než 14.000 nových bytů a rodinných domů, které plánuje zařadit do prodeje v následujících osmi letech.

fis mal

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK