Royal Bank of Scotland odchází z Česka

26.02.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 26. února (ČTK) - Dcera britského finančního ústavu Royal Bank of Scotland (RBS) odchází z českého trhu, informoval dnes server Lidovky.cz. Banka se stáhne celkem z 25 zemí, když zcela hodlá opustit trhy střední a východní Evropy, Blízkého východu a Afriky. Podstatně sníží také velikost svého investičního bankovnictví v USA a Asii.

\"RBS oznámila úmysl stát se silnější, bezpečnější a stabilnější bankou, která bude lépe pokrývat potřeby svých klíčových klientů ve Velké Británii a západní Evropě,\" řekl Lidovým novinám šéf komunikace české pobočky banky Tomáš Tesař.

Zda banka zcela uzavře pobočku nebo ji prodá jiné skupině, není podle něj zatím rozhodnuto. Kdy odchod z trhu nastane, nebylo zatím stanoveno.

V lednu již banka oznámila odchod ze slovenského trhu. Banka v Česku poskytuje služby firemním klientům v oblastech transakčního bankovnictví, korporátního úvěrování, obchodního financování a cash managementu.

Britský finanční ústav vykázal za loňský rok ztrátu 3,5 miliardy liber (131,4 miliardy Kč), zejména kvůli odpisům hodnoty americké divize Citizens a nákladům spojeným s vyšetřováním obchodní praktik banky. Ztráta klesla z devíti miliard liber v roce 2013.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK