ROP Jihozápad loni podpořil 135 projektů za 1,6 mld Kč

02.02.2015 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


České Budějovice 2. února (ČTK) - Regionální operační program (ROP) Jihozápad loni podpořil 135 projektů v celkové hodnotě 1,6 miliardy korun. Nejvíce peněz směřovalo do rozvoje a modernizace komunikací. Žadatelé loni v pěti výzvách předložili 276 projektových žádostí, které měly v součtu hodnotu téměř 2,5 miliardy korun. ČTK o tom dnes za ROP Jihozápad informovala Karolína Studená.

\"V roce 2014 vyhlásil úřad Regionální rady regionu soudržnosti Jihozápad celkem pět výzev k předkládání projektových žádostí. Výzvy byly určeny zájemcům o dotace z Jihočeského a Plzeňského kraje a směřovaly do modernizace silniční sítě, rozvoje místních komunikací, Integrovaného plánu rozvoje měst a rozvoje infrastruktury základního, středního a vyššího odborného školství,\" uvedla ředitelka úřadu regionální rady Michaela Šímová.

ROP Jihozápad připravuje další výzvy i pro letošek, který bude svým způsobem specifický. Do konce tohoto roku musí být totiž všechny projekty realizovány, zkontrolovány a proplaceny. \"Během posledních měsíců jsme také museli efektivně reagovat na oslabení koruny vůči euru. Peníze, které se u projektů ušetřily při výběrových řízeních a změnách kurzů, jsme efektivně přesunuli do dalších výzev,\" řekl předseda Regionální rady regionu soudržnosti Jihozápad a náměstek hejtmana Plzeňského kraje Ivo Grüner.

ROP Jihozápad za osm let své existence proplatil projekty za více než 12 miliard korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK