Odvoz odpadu a suti. Jak správně postupovat a ušetřit?

12.01.2015 | , Siegl Petr s.r.o.
Komerční sdělení


Odvozem suti či odpadu se musí zabývat leckterá firma. Tuto problematiku lze řešit několika způsoby, nicméně ten nejpraktičtější představuje najmutí profesionální společnosti, která se o veškeré kroky patřičně postará. Otázkou však zůstává, zda lze při takovém postupu ušetřit. Také to se dozvíte níže.

Odvoz suti a odpadu nechte na profesionálech 

V běžném provozu využívá mnoho firem klasického svozu komunálního odpadu. Velké a střední firmy ovšem často potřebují speciální „péči“. Nehledě na to mohou nastat situace, kdy se je třeba zbavit většího množství materiálu, tedy např. při stěhování do nových prostor, při kterém je možné provést generální úklid. Při demolicích, zemních pracích, výstavbách či rekonstrukcích navíc jako zbytkový materiál vzniká suť, s níž je rovněž třeba nějak naložit. 

Odvoz odpadu a suti je vhodné nechat na specializované firmě, která zajistí přistavení kontejneru (třeba i na delší dobu), následně se postará o jeho odvoz a zbaví se jej dle platných zákonů, ideálně též s ohledem na životní prostředí. Mělo by tedy dojít k jeho dotřídění, neboť mnoho materiálů lze znovu využít, a to včetně suti (např. k zásypu či jako podklad pod silnice, případně pro zpevnění terénu).  Hlavně ale budete mít jistotu, že odpad neskončí na černé skládce a zároveň dostanete potvrzení o jeho likvidaci. To znamená, že Vám nebude hrozit riziko pokuty. 

Jak vlastně vybrat vhodnou firmu? 

V současné době můžete nalézt po celé České republice řadu společností, které se odvozem suti a odpadů zabývají. Některé z nich přitom nabízejí mnohem pestřejší sortiment služeb, o čemž ostatně svědčí např. nabídka společnosti SIEGL Petr s.r.o. Samozřejmě platí, že taková firma by měla mít mnohaleté zkušenosti, měla by disponovat kontejnery ve více rozměrech a důležitá je rovněž rychlost a flexibilita. Zkrátka a dobře se rozhodně vyplatí důkladně hledat a zvážit vícero možností. 

Lze snížit finanční náklady za odvoz odpadu? 

Potřebujete-li využít služeb takové specializované firmy, při jejím výběru se můžete soustředit nejen na zkušenosti a rozsah nabízených služeb, ale také na finanční stránku. Je ovšem nutné zdůraznit, že peněžní náklady by neměly být určující a nemusí se vyplatit vybírat pouze dle nejnižších cen na trhu. Spíše se tedy soustřeďte na poměr cena/kvalita a již zmíněná rychlost služeb. Některé firmy navíc nabízejí slevy za první kontejner, případně množstevní i individuální slevy.  

Bude-li se jednat o větší množství odpadu, nepochybně se vyplatí odpad roztřídit. Při velkému objemu zároveň doporučujeme objednat jeden větší kontejner (namísto více menších), což je ve většině případů levnější alternativa. A ještě jedna rada na závěr – kontejnery můžete využít nejen k odvozu odpadu, ale také k dovozu materiálu, tedy např. různých druhů písku, štěrku, kačírku, betonu, recyklátů či zeminy. Tak pochopitelně ušetříte za dopravu…

Autor článku

Reklamní sdělení

Články ze sekce: Komerční sdělení