Akcie v USA dopoledne spíše rostly, navazují na minulý týden

22.12.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 22. prosince (ČTK) - Americké akcie v první polovině dnešního obchodování spíše posilovaly, a navázaly tak na růst z minulého týdne. Ve výraznějším nárůstu jim ale dopoledne na Wall Street bránila nečekaně horší data o prodeji starších domů v USA a pokračující propad světových cen ropy, který srazil akcie v energetice.

Dow Jonesův index byl kolem poledne místního času (18:00 SEČ) na zhruba 17.873 bodů a přidával přibližně 0,4 procenta. Širší index Standard & Poor\'s 500 se pohyboval beze změn zhruba na úrovni 2070 bodů. Technologický trh Nasdaq vzrostl o jediný bod na 4766 bodů.

Americké Národní sdružení realitních kanceláří (NAR) dnes oznámilo, že prodej starších domů v USA v listopadu nečekaně výrazně klesl a jeho tempo po dvou měsících silného růstu sestoupilo na nejnižší úroveň za půl roku.

Světové ceny ropy se po oživení z konce pátečního obchodování dnes vrátily k poklesu, což se podepsalo na výkonu akcií některých energetických firem na Wall Street. Akcie společnosti Chesapeake Energy například dopoledne v USA vykazovaly pokles o 6,6 procenta, sedm procent odepisovaly akce těžební firmy Nabors Industries.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK