Tržby Trigemy letos překonají miliardu korun, stoupne i zisk

16.12.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 16. prosince (ČTK) - Tržby developerské společnosti Trigema letos přesáhnou miliardu korun a hrubý zisk se bude pohybovat nad 150 miliony Kč. V minulém roce developer utržil přes 791 milionů Kč a vykázal zisk před zdaněním 45,9 milionu korun. Příští rok společnost plánuje v Praze postavit stovky bytů. ČTK to dnes sdělil generální ředitel společnosti Marcel Soural.

\"Tento rok považujeme za velmi úspěšný, to víme již nyní. Fungujeme totiž na bázi měsíčních plánů, takže každý měsíc srovnáváme plány se skutečností. Jsme tak schopni předpovídat, jak daný rok skončí. Letos náš obrat výrazně překročí hranici jedné miliardy korun a hrubý zisk se bude pohybovat nad 150 miliony korun,\" informoval Soural.

Developera žene vzhůru stále rostoucí zájem lidí o nové byty v hlavním městě, kterých se letos prodá minimálně o deset procent více než loni. I Trigemě se v tomto ohledu dařilo, podle Sourala za celý rok 2014 prodá 230 bytů. Kromě toho letos společnost uvedla do provozu druhý vědeckotechnický park v Roztokách u Prahy.

Na přelomu roku Soural očekává vyprodání projektu 2Barevné Letňany, který dokončil developer letos. Hned na začátku příštího roku chce Trigema zahájit prodej druhé etapy projektu Smart byty Nové Butovice se 137 byty. \"V průběhu roku plánujeme spustit další dva projekty se zhruba 130 byty. Investice se pohybují v řádu stovek miliónů korun,\" nastínil plány na příští rok Soural.

Kromě rezidenčního trhu plánuje Trigema příští rok výrazně investovat také do sportovní infrastruktury. \"Koncem roku 2015 si přejeme zahájit výstavbu první etapy lyžařského areálu Samoty v Železné Rudě. Vše však bude závislé na termínu získání povolení stavby,\" podotkl Soural.

Trigema, které patří i sportovní areál ve středočeském Monínci, chce na Klatovsku výrazně zmodernizovat tamní lyžařský areál. Stávající dva staré vleky má nahradit sedačková lanovka a tři nové vleky. Celkové investiční náklady se pohybují kolem 200 až 250 milionů korun v závislosti na finálním technologickém vybavení budoucího parku.

Areál by měl v budoucnu cílit hlavně na rodiny s dětmi a mírně pokročilé lyžaře. \"Najdete zde lyžování pro začátečníky podpořené lyžařskou školou, dětským parkem, snowparkem, vleky a lanovou dráhou. A v zázemí samoobslužnou restauraci, půjčovnu a servis lyží. V létě samozřejmě letní provoz pro lanovou dráhu s přepravou kol nebo bikepark a půjčovnu kol,\" popsal budoucí podobu areálu Samoty Soural.

Trigema patří mezi pět největších developerů na pražském rezidenčním trhu. Kromě výstavby bytů se věnuje také správě budov a facility managementu, provozuje vědeckotechnické parky, sportovní areály a má za sebou zkušenosti s kongresovými centry. Zaměstnává 155 lidí.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK