V Obrnicích začala demolice prvního ze dvou panelových domů

04.11.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Obrnice (Mostecko) 4. listopadu (ČTK) - Na sídlišti Nová výstavba v Obrnicích na Mostecku začali dnes dělníci pomocí těžké techniky bourat první ze dvou panelových domů určených k demolici. Budovy zbourá do konce roku, řekl ČTK Luděk Holub z mostecké společnosti Mapeco, která demolici zajišťuje. Zbourání dvou domů bude obec stát přibližně pět milionů korun.

\"Na místě máme zhruba patnáct pracovníků. Likvidace jednoho domu včetně odvozu sutě by měla trvat deset dní až dva týdny,\" uvedl Holub. Potom se bourací bagr přemístí zhruba o sto metrů dál, kde stojí další vyklizený panelový dům. \"Vše včetně terénních úprav by mělo být hotovo do konce roku,\" dodal Holub.

Obec se pro zbourání prázdných domů rozhodla kvůli jejich špatnému technickému stavu a také proto, že přitahovaly zloděje, vandaly a bezdomovce. ČTK to už dříve řekla starostka Drahomíra Miklošová (ODS).

Obrnice podle ní vlastní šest bytových domů, z toho čtyři dlouhodobě nikdo nevyužívá. \"Demolici uhradíme z rezervy, kterou máme v rozpočtu. Opravit domy by bylo velmi nákladné, není ani šance na získání dotace,\" uvedla starostka.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK