V tendru Lesů ČR uspělo 12 firem, zisk LČR může být 955 mil.ročně

16.10.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Hradec Králové 16. října (ČTK) - V tendru státního podniku Lesy České republiky (LČR) na lesnické práce a prodej dřeva v letech 2015 až 2019 by si podle předběžných výsledků mohlo kontrakty na 27 územních jednotkách rozdělit 12 firem. Rozdíl mezi náklady na služby a cenou dříví by mohl Lesům ČR přinést příjem 955 milionů korun za jeden rok plnění zakázky. Celkem se do tendru přihlásilo 33 firem, které podaly 235 nabídek. ČTK to dnes řekl mluvčí LČR Zbyněk Boublík. LČR patří poloviny lesů v zemi a ročně dosahují zisků v řádku miliard korun.

\"V zájmu naprosté transparentnosti budeme smlouvy uzavírat výhradně s uchazeči, kteří se umístí na prvních místech,\" uvedl generální ředitel LČR Daniel Szórád. V případě, že vítěz kontrakt nepodepíše, vyberou Lesy ČR firmu pro dočasné zajištění lesnických prací prostřednictvím jednacího řízení bez uveřejnění. Současně pro dotyčnou jednotku vypíšou nové otevřené zadávací řízení s dobou smlouvy do konce roku 2019.

Konečné pořadí nabídek, který firmy předložily do 7. října, Lesy ČR stanoví po posouzení a hodnocení nabídek. \"Nabídky nyní zkoumají hodnotící komise, které během několika týdnů rozhodnou o vítězích,\" uvedl mluvčí. Vítězné firmy by na jednotlivých územních jednotkách měly začít pracovat od ledna 2015.

ry kš

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK