Šéf Deutsche Bank čelí obvinění z pokusu o podvod v kauze Kirch

23.09.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Frankfurt nad Mohanem 23. září (ČTK) - Němečtí prokurátoři obvinili šéfa Deutsche Bank Jürgena Fitschena a čtyři její bývalé vedoucí pracovníky z pokusu o podvod při soudním sporu týkajícím se bankrotu mediální skupiny Kirch Media. Mezi obviněnými jsou rovněž Fitschenovi předchůdci v čele banky Josef Ackermann a Rolf Breuer. Informovala o tom dnes agentura DPA.

Právníci mediálního magnáta Lea Kircha v minulosti obvinili Breuera, že přispěl k bankrotu firmy Kirch Media v roce 2002 svým televizním rozhovorem, v němž naznačil, že banky tomuto podniku už nepůjčí žádné peníze.

Magnát zemřel v roce 2011, ve sporu však pokračovali jeho dědici. Letos se největší německá banka dohodla, že za urovnání sporu zaplatí zhruba 925 milionů eur (přes 25 miliard Kč). Pětice obviněných se podle prokuratury během tohoto sporu snažila pomocí falešných informací odškodné odvrátit.

Prokurátoři předložili svá obvinění mnichovskému soudu. Ten nyní musí rozhodnout, zda bude zahájen soudní proces. Obviněným podle prokuratury hrozí trest odnětí svobody v délce od šesti měsíců do deseti let.

pmh hej

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK