Novým šéfem Fortuny se stane Per Widerstrom, střídá Radima Haluzu

17.09.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 17. září (ČTK) - Novým předsedou představenstva a generálním ředitelem sázkové společnosti Fortuna Entertainment Group se stane Per Widerstrom. Nahradí Radima Haluzu, který firmu opustí na konci roku. Mluvčí Fortuny Petr Šrain dnes v tiskové zprávě potvrdil informaci, která se podle agentury Reuters v úterý večer na několik minut objevila na webu firmy, a poté byla stažena.

Widerstrom nastoupí ve čtvrtém čtvrtletí, Haluza v období do konce roku zajistí předání funkce. Dosud Widerstrom řídil interaktivní byznys britské sázkové společnosti Gala Coral Group.

Widerstrom vystudoval Londýnskou ekonomickou školu a ekonomickou univerzitu ve švédském Göteborgu v oborech financí, obchodního řízení a mezinárodního účetnictví. Pracoval také jako výkonný ředitel v mezinárodním provozovateli kurzových sázek Expekt.com, působil ve vedení sázkové skupiny BWIN.PARTY a jako provozní ředitel ve firmě PartyGaming. Aktivity těchto firem vedl i na Ukrajině, v Polsku, České republice, na Slovensku, ve Slovinsku a v Pobaltí.

Fortuna Entertainment Group je největším středoevropským provozovatelem kurzových sázek. S akciemi firmy se obchoduje na pražské a varšavské burze, majoritním vlastníkem je finanční skupina Penta. Loni Fortuna hospodařila s čistým ziskem 15,6 milionu eur (zhruba 426 milionů korun), což představuje meziroční nárůst o 26,4 procenta. Celková výše přijatých sázek loni meziročně vzrostla o 21,2 procenta na 567,2 milionu eur (15,5 miliardy korun).

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK