Americké akcie dál rostou, indexy na nových maximech

26.08.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 26. srpna (ČTK) - Americké akcie začaly dnešní obchodování mírným růstem a jejich hlavní indexy rostou na nové rekordy. Investoři se ale po silné sérii růstu do dalších nákupů už příliš nehrnou.

Dow Jonesův index v poledne místního času (18:00 SELČ) získával 0,4 procenta na zhruba 17.145 bodů a předtím překonal dosavadní průběžný rekord nad 17.151 body. Širší index S&P 500, který v pondělí poprvé překročil hranici 2000 bodů, byl na 2004 bodech s přírůstkem 0,3 procenta. Index technologického trhu Nasdaq posílil stejným tempem na 4572 bodů.

Dow Jones a S&P 500 rostl v deseti ze 13 posledních obchodovacích dní. Většinou se to ale odehrávalo při nízkých objemech obchodů, což naznačuje, že mnozí investoři už za nynější ceny nejsou příliš ochotni nakupovat.

"Lidé teď nebudou dělat nic agresivního, dokud nepřijde nějaký katalyzátor, ať pozitivní, nebo negativní," řekl agentuře Reuters analytik Michael O'Rourke z firmy JonesTrading.

Náladu na Wall Street podpořila zpráva o růstu spotřebitelské důvěry v USA na nové maximum za téměř sedm let. Trend růstu na trhu nadále trvá, další nárůst ale může podkopat přitvrzování americké měnové politiky a konflikt mezi Ukrajinou a Ruskem.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK