Red Hat v Brně rozšířila prostory v Brně, může nabrat až 350 lidí

13.08.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 13. srpna (ČTK) - Americká softwarová společnost Red Hat, která patří mezi přední poskytovatele řešení založených na open source technologiích, v Brně rozšířila svoje prostory. Může díky nim v příštích letech nabrat až 350 lidí. Pobočka je už dnes největším vývojovým centrem firmy na světě. Dosud firma v ČR zaměstnala 600 lidí, k tomu pro ni pracuje ještě 90 stážistů.

Nová budova, která je situována nedaleko již existujících prostor Red Hatu v Brně, nabídne dalších přibližně 3800 metrů čtverečních plochy. Red Hat v ČR působí deset let, aktuální rozšíření představuje její největší brněnskou investici do nemovitostí.

Ve výzkumném a vývojovém centru v Brně pracuje největší tým inženýrů Red Hatu na světě. "Expanze naší společnosti v Brně významně přispívá k rozvoji produktů Red Hatu v celosvětovém měřítku. Kombinace talentů a spolupráce s vysokými školami spolu s propojením s open source komunitami patří mezi naše hlavní priority," uvedl ředitel vývojového centra Red Hat v Brně Radovan Musil.

Podle něj firma bude nové zaměstnance nabírat postupně. Zatím nemá přesně stanovené, jak bude počet svých zaměstnanců rozšiřovat.

Red Hat je přední světový poskytovatel open source softwarových řešení, který s využitím komunitního přístupu poskytuje cloudové, virtualizační, úložné, linuxové a middlewarové technologie. Roční tržby americké matky přesahují 1,5 miliardy amerických dolarů. Celosvětově pro Red Hat pracuje více než 6500 lidí. Naposledy se firma rozšiřovala v Brně před dvěma lety, kdy nabírala 200 nových lidí.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK