Obchodní centrum Arkády v H. Králové chce postavit firma CRESTYL

01.08.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Hradec Králové 1. srpna (ČTK) - Projekt stavby obchodního centra Arkády v Hradci Králové chce od společnosti ECE převzít společnost CRESTYL. Nyní si vzala čas na prostudování dokumentace. ČTK to dnes potvrdil hradecký primátor Zdeněk Fink. Firma ECE původně plánovala několikamiliardový projekt, jehož součástí je i výstavba fotbalového stadionu, předat firmě HB Reavis, ta však oznámila, že do projektu nevstoupí.

"Společnost CRESTYL projevila zájem převzít celý záměr, považují ho za dobrý a uskutečnitelný," řekl Fink s tím, že si firma vzala tři týdny na prostudování dokumentace a smluvních vztahů. Další jednání by se mělo uskutečnit v týdnu po 25. srpnu. Firma CRESTYL měla o stavbu centra zájem už v roce 2008, zastupitelé tehdy dali přednost ECE.

Fink po jednání s představiteli firmy CRESTYL uvedl, že firma by v případě převzetí projektu od ECE vyžadovala velmi významnou podporu radnice. "Právě tuto podporu vnímám jako problematickou, a to s ohledem na výsledek hlasování zastupitelstva při převzetí projektu firmou HB Reavis, kde pro bylo pouze 20 ze 37 zastupitelů," uvedl Fink.

Šest let připravovaný projekt za 3,75 miliardy korun dosud získal pravomocné územní rozhodnutí. Objekty měly stát na městských pozemcích na místě nynějšího stadionu U Lízátek. Developer měl postavit obchody, město novou fotbalovou arénu. Princip projektu spočíval v tom, že ECE od města za 259 milionů korun koupí pozemky pro své nákupní centrum Arkády. Město si pak samo asi za půl miliardy postaví stadion. ECE se také zavázala, že dá fotbalovému klubu během deseti let 176 milionů korun a zaplatí asi 115 milionů za infrastrukturu, dopravní napojení a demolici starého stadionu.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK