Billa otevřela u Prahy nový sklad za půl miliardy korun

25.07.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Modletice (u Prahy) 25. července (ČTK) - Obchodní řetězec Billa dnes otevřel v Modleticích u Prahy poblíž dálnice D1 nový centrální sklad zhruba za půl miliardy korun. Na ploše 15.500 metrů budou čerstvé potraviny, které je třeba skladovat při nižších teplotách, tedy maso, uzeniny, mléčné výrobky, ovoce, zelenina a lahůdky. Z Modletic zboží poputuje do všech více než dvou stovek prodejen Billa v zemi. V nové hale našlo práci 160 lidí, řekl při otevření generální ředitel Billa ČR Jaroslaw Szczypka.

Společnost má nyní podle něj 90 procent veškerého zboží na jednom místě a může rychleji reagovat na objednávky z prodejen."Zbytek jde přímo přes dodavatele, jako například nápoje a pivo," uvedl Szczypka.

Firma očekává, že ročně uskladní kolem 30 milionů kartonů zboží. Z toho 20 milionů připadne na ovoce a zeleninu a deset milionů kartonů na čerstvé zboží. Sklad pojme přes 2500 různých artiklů od více než 200 dodavatelů.

Ministr dopravy Antonín Prachař (ANO) při slavnostním otevření uvedl, že otevírání skladů a rozšiřování logistiky je velmi důležité z hlediska dopravy i zaměstnanosti. "Samozřejmě bez logistiky nebude fungovat nic, ani výroba ani konečná spotřeba," podotkl.

Supermarkety Billa patří společně s diskontními prodejnami Penny Market do německé obchodní skupiny REWE Group. V loňském roce dosáhla Billa v České republice obratu 25,5 miliardy korun.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK