Železniční trať mezi Opatovicemi a Stéblovou zmodernizuje Skanska

15.05.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 15. května (ČTK) - Železniční trať mezi Opatovicemi nad Labem a Stéblovou zmodernizuje stavební společnost Skanska. Za výstavbu druhé koleje na současném osmikilometrovém jednokolejném úseku na trati z Pardubic do Hradce Králové dostane téměř 770 milionů korun. V tiskové zprávě to dnes u příležitosti podpisu smlouvy s investorem - Správou železniční dopravní cesty (SŽDC) uvedla Skanska.

Po rekonstrukci budou moci vlaky uvedeným úsekem projíždět 160 kilometrovou rychlostí. Stavební zakázka počítá kromě výstavby druhé a rekonstrukce stávající koleje i se stavbou nové železniční zastávky v Opatovicích.

"Zhruba jeden kilometr směrem na Pardubice postavíme novou zastávku Opatovice nad Labem tak, aby byla blíže centru obce a místní části Pohřebačka," uvedl Milan Svatoň, projektový manažer ze společnosti Skanska. Stavba by měla začít letos v červnu a stavět by se mělo zhruba rok a půl.

Výsledná cena zakázky je proti původně odhadované ceně projektu nižší o 25 milionů korun. Při stavbě se počítá se spoluúčastí Evropské unie z Operačního programu doprava.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK