Conseq PS připsala klientům přeměněného fondu výnos 2,17 procenta

24.04.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 24. dubna (ČTK) - Conseq důchodová penzijní společnost připsala účastníkům transformovaného fondu za rok 2013 zhodnocení 2,17 procenta. Společnost o tom dnes informovala ČTK. Fond, který loni získala společnost Conseq při koupi Aegon penzijní společnosti, připsal za rok 2012 výnos 2,21 procenta. Ten byl tehdy nejvyšší na trhu.

Fond měl ke konci roku přes 98.000 klientů a s celkovým objemem majetku téměř 5,5 miliardy Kč dosáhl zisku 106 milionů Kč. Výnos transformovaného fondu tvoří především investice do bezpečných státních dluhopisů a peněžního trhu, protože ze zákona musí fond garantovat v každém kalendářním roce nezáporné zhodnocení.

"Za loňský rok jsme mohli připsat zhodnocení, které nejenže překonalo inflaci, ale mělo by být i druhé nejvyšší na trhu. Na to bychom rádi navázali i v příštích letech, ovšem vzhledem k velmi nízkým úrokovým sazbám se dá očekávat, že výnosy transformovaných fondů budou i nadále klesat," komentoval výnos fondu obchodní ředitel Conseq penzijní společnosti Richard Siuda.

Klienti mají také možnost přestoupit do nových penzijních (tzv. účastnických) fondů Conseq, které podle nových pravidel umožňují dosáhnout vyššího zhodnocení. "Podle našich modelací je velmi pravděpodobné, že 45letý klient získá převodem do účastnických fondů o 50 procent vyšší penzi ve srovnání s výsledkem v transformovaném fondu," dodal Siuda.

V září 2013 společnost Conseq Investment Management koupila sto procent akcií tehdejší Aegon penzijní společnosti. Transakci schválila v prosinci Česká národní banka. V průběhu ledna 2014 došlo k faktickému převzetí společnosti a také k jejímu přejmenování na Conseq důchodová penzijní společnost.

fd mal

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK