Bidvest Czech Republic chce ovládnout velkoobchod TEKOO

22.04.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 22. dubna (ČTK) - Společnost Bidvest Czech Republic (bývalé Nowaco) z Kralup nad Vltavou na Mělnicku, která se zabývá zejména prodejem mražených a chlazených potravin, chce ovládnout velkoobchod se zeleninou TEKOO spol. s r.o. z Uherského Brodu. Transakci začal posuzovat Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). Uvádí to na svém webu.

ÚOHS zahájil správní řízení v polovině dubna. Posuzovat bude oblast distribuce čerstvého ovoce a zeleniny. Bidvest má nově ovládnout TEKOO spol. s r.o. i TEKOO Slovakia, s.r.o.

Bidvest měl za účetní období od června 2012 do července 2013 obrat 7,3 miliardy korun. Je to zhruba o tři procenta více než v minulém období. Velkoobchod mražených, chlazených a čerstvých potravin Bidvest na konci roku 2012 otevřel v Kralupech nad Vltavou novou divizi na zpracování české zvěřiny.

V ČR a na Slovensku pracuje pro Bidvest asi 1500 lidí. Zabývá se zejména prodejem mražených, chlazených a čerstvých potravin do obchodů a gastronomických zařízení. Společnost Bidvest Czech Republic vznikla přejmenováním společnosti Nowaco po jejím začlenění do nadnárodní skupiny Bidvest, která je největším světovým distributorem potravin do gastronomie mimo území USA.

TEKOO je na trhu od roku 1991. Zabývá se výhradně obchodováním s ovocem a zeleninou. Sídlo a centrální sklad má firma v Uherském Brodě. Ovoce a zeleninu firma dodává zhruba 2000 zákazníků. Výnosy firmy v roce 2012 překročily 700 milionů korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK