EP Energy Trading loni zvýšila provozní zisk na 123,9 mil. Kč

17.04.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 17. dubna (ČTK) - Obchodník s energiemi EP Energy Trading, který je součástí Energetického a průmyslového holdingu (EPH), loni zvýšil provozní zisk o zhruba 45 procent na 123,9 milionu korun. Tržby rostly o více než 160 procent na 22,1 miliardy korun. Výsledky pozitivně ovlivnilo rozšiřování zákaznického portfolia a také fúze společností EP Energy Trading a První energetická z počátku ledna loňského roku. Auditované hospodářské výsledky firmy má ČTK k dispozici.

EP Energy Trading dodala v roce 2013 zákazníkům 2077 GWh elektřiny a 2106 GWh zemního plynu. Na velkoobchodním trhu zobchodovala na 17.486 GWh těchto energetických komodit. Společnost dodává energii zákazníkům v ČR a na Slovensku.

"Naší doménou jsou dodávky pro firemní zákazníky, zejména velkoodběr, avšak v loňském roce jsme se více zaměřili také na domácnosti. Díky intenzivní práci kolegů podpořené reklamní kampaní v tisku, rozhlase a na internetu jsme v segmentu domácností a maloodběru podepsali smlouvu s 11.500 novými zákazníky," uvedl generální ředitel společnosti Petr Švec. Doplnil, že dodávky elektřiny meziročně vzrostly o 16,8 procenta a u plynu o 18 procent.

EP Energy Trading je součástí skupiny EP ENERGY, která je jedničkou v dodávkách tepla a dvojkou ve výrobě elektřiny v Česku. EP ENERGY je dceřinou společností holdingu EPH. Ten zahrnuje přes 30 podniků, které působí v těžbě uhlí, výrobě elektřiny a tepla, distribuci tepla a obchodu s elektřinou a plynem. Na Slovensku je prostřednictvím SPP lídrem plynárenského odvětví. V Německu EPH vedle dolu Mibrag ovládá také elektrárny Buschhaus a přilehlý důl Schöningen.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK