Americké akcie po krátkém výstupu na rekordy klesly

03.04.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 3. dubna (ČTK) - Americké akciové trhy zahájily dnes vzestupem a jejich hlavní indexy se vyhouply na nové rekordy. Později ale Wall Street zisky smazala a přešla do záporných hodnot. Investoři přešli k vyčkávání, aby zjistili, zda páteční klíčové údaje z trhu práce potvrdí signály oživování největší světové ekonomiky ze zimního útlumu.

Dow Jonesův index na počátku dne vystoupil až na nové maximum nad 16.600 bodů, kolem poledne newyorského času (18:00 SEČ) ale ztrácel 0,1 procenta a pohyboval se kolem 16.560 bodů. Širší index S&P 500 klesl o 0,2 procenta na 1888 bodů a předtím vystoupil až na rekordních 1893 bodů. Index technologického trhu Nasdaq oslabil o 0,6 procenta na 4251 bodů.

Dnešní údaje z ekonomiky byly nejednoznačné. Trh mírně povzbudila zpráva o růstu aktivity v sektoru služeb, naopak počet nových žadatelů o podporu v nezaměstnanosti byl vyšší, než se čekalo. Také deficit obchodní bilance USA vzrostl kvůli poklesu vývozu na maximum od loňského září.

Investoři jsou před pátečními údaji opatrní. Čekají, zda zpráva o přírůstku nových pracovních míst potvrdí dílčí údaje, které signalizovaly, že minulý měsíc ekonomika oživovala ze zimního útlumu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK