Emma Capital vstoupí do společnosti Eldorado, jíž vlastní PPF

14.03.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 14. března (ČTK) - Společnost Emma Capital majetkově vstoupí do společnosti Eldorado, kterou vlastní skupina PPF. Součástí dohody, jejíž parametry budou oznámeny v příštích měsících po zpracování formální dokumentace, je jmenování zástupce Emma Capital do vedení společnosti. Informovala o tom dnes PPF. Eldorado je největší síť obchodů s elektronikou a domácími spotřebiči v Rusku.

Novým ředitelem Eldorada se stává Ondřej Frydrych, který ve funkci nahradí Igora Doležela. Frydrych byl v minulosti partnerem konzultační společnosti Adastra Business Consulting, která jako poradce pracovala mimo jiné pro některé společnosti ze skupiny PPF.

Skupina PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera investuje do řady odvětví od bankovnictví a finančních služeb, přes telekomunikace, pojišťovnictví, nemovitosti, oblast energetiky a těžbu nerostů, zemědělství, maloobchodní služby až po biotechnologie. Působnost PPF sahá ze střední a východní Evropy přes Rusko až do Asie.

Emma Capital je součástí investičního holdingu Emma Group zaměřeného na zahraniční trhy, jehož jediným akcionářem je Jiří Šmejc. Soustřeďuje se hlavně na asijské země a státy bývalého Sovětského svazu. V Řecku společně s partnery zvítězila v tendru na privatizaci státního podílu v loterijní společnosti OPAP a dnes tuto společnost manažersky řídí. Zvláštní místo mezi aktivitami skupiny zaujímá dohoda o podílu na řízení skupiny Home Credit, ve které má Emma podíl 13,37 procenta. Stejným podílem disponuje v bance Air Bank.

Eldorado svoji strategii zaměřuje primárně na masový trh. Od roku 2012 rozvíjí v Rusku on-line obchody se speciálními výdejnami zboží a patří mezi nejrychleji rostoucí společnosti v prodeji přes internet.

Eldorado bylo založeno v roce 1994. Od srpna 2011 PPF kontroluje 100 procent maloobchodní sítě Eldorado poté, co koupila zbývající podíl od zakladatele sítě Igora Jakovleva.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK