Předseda představenstva a generální ředitel společnosti Honeywell navštívil Českou republiku

30.09.2004 | , Tisková zpráva
FIRMY


Během návštěvy se Dave Cote setká nejen se zaměstnanci společnosti Honeywell v České republice, ale také s představiteli vlády  a významnými zákazníky. Zároveň navštíví tři klíčové lokality společnosti Honeywell v ČR - Brno, Hlubočky u Olomouce a Prahu.

Předseda představenstva a generální ředitel společnosti Honeywell Dave Cote přijel v tomto týdnu na pracovní návštěvu České republiky. Během ní se setká nejen se zaměstnanci společnosti Honeywell v České republice, ale také s představiteli vlády  a významnými zákazníky. Dave Cote zároveň navštíví tři klíčové lokality společnosti Honeywell v ČR - Brno, Hlubočky u Olomouce a Prahu.

Společnost Honeywell v loňském roce vytvořila v ČR 1.000 nových pracovních míst. Dnes společnost v České republice zaměstnává celkem 1.600 lidí, tedy více než dvojnásobek oproti stavu v loňském roce, kdy zde pro ni pracovalo 670 lidí. Společnost zároveň i nadále pokračuje v náboru nových zaměstnanců – především inženýrů, dělníků a podpůrného personálu. Součástí programu návštěvy Davida Coteho v Brně, Hlubočkách i v Praze bylo pracovní setkání se všemi zaměstnanci. V Brně se jeho návštěva zároveň stala připomenutím prvního výročí otevření Globálního vývojového centra a výrobních prostor společnosti Honeywell v průmyslové zóně na Černovické terase.
Během setkání se zaměstnanci klade Dave Cote mimo jiné důraz na další růst ve všech čtyřech základních oblastech podnikání společnosti (Aerospace, Automation and Control Solutions, Speciality Materials and Transportation Systems). Současně klade velkou prioritu celkovému strategickému směřování společnosti a roli, kterou každý ze zaměstnanců společnosti Honeywell může v tomto procesu sehrát.

Jak Dave Cote při příležitosti návštěvy ČR poznamenal, Česká republika je pro společnost Honeywell velmi důležitým bodem na celosvětové mapě jejích aktivit. „Jsme velmi spokojeni s našimi dosavadními aktivitami v České republice. V uplynulém roce jsme otevřeli Globální vývojové centrum v Brně, díky úspěšné akvizici společnosti Olympo jsme posílili produkci bezpečnostních systémových řešení, vytvořili zde stovky pracovních míst a udělali z České republiky naši výrobní a vývojovou centrálu ve střední Evropě. V letošním roce jsme navíc deklarovali další rozvoj naší výroby leteckých komponent v Hlubočkách – stejně jako expanzi aktivit divize ACS v Brně. Na další růst našich aktivit v České republice se proto díváme s velkým uspokojením,“ dodal Dave Cote.

Společnost Honeywell kromě svých výrobních a obchodních aktivit v ČR také výrazně podporuje české technické školství. Jen v letošním roce uvolnila ze svých fondů 207 000 amerických dolarů, které jsou určeny nejen pro podporu vysokého technického školství, ale také pro střední školy a učiliště. Jen několik dní před návštěvou Davida Coteho v ČR si například zástupci této společnosti prohlédli laboratoře na Fakultě elektrotechniky a komunikačních technologií a na Fakultě strojního inženýrství VUT v Brně,  jejichž vybudování společnost finančně podpořila částkou 42 000 USD. Cílem tohoto finančního daru je podpořit zejména výuku mezioborových předmětů a výzkum v těchto oblastech a navázat tak na dlouholetou úspěšnou spolupráci s vysokými školami.

Podle Jaroslava Doležala, oficiálního reprezentanta společnosti Honeywell v České republice, přinesla společnost do ČR něco, čemu se říká „přidaná hodnota“. „Kromě rozšiřování nabídky pracovních míst v ČR, jsme se také se úspěšně zapojili do běžného života komunity v dané lokalitě díky naší vzdělávací a podpůrné činnosti.“
Jaroslav Doležal také v neposlední řadě ocenil podporu ze strany státní agentury pro investice - CzechInvest, která sehrála klíčovou roli při rozhodování o rozvoji investičních aktivit společnosti Honeywell v České republice. „Kromě vysoce kvalifikované pracovní síly a dobré infrastruktury jsme v ČR získali výraznou podporu ze strany CzechInvestu, která z nasměrování aktivit právě do České republiky učinila pro Honeywell velmi atraktivní volbu.“


Zdroj: Tisková zpráva společnosti Honeywell

Autor článku

 

Články ze sekce: FIRMY