Firma Grammer CZ propustí na Benešovsku více než 400 lidí

13.02.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Dolní Kralovice (Benešovsko) 13. února (ČTK) - Firma Grammer CZ, která vyrábí díly pro automobilový průmysl, zavře pobočku v Dolních Kralovicích na Benešovsku a postupně propustí více než 400 zaměstnanců. Výrobu z Dolních Kralovic přesune do Žatce na Lounsku, řekl dnes ČTK Michal Hemala z firmy Grammer CZ.

Přesný termín zavření závodu na Benešovsku zatím není známý. Firma otevřela nový závod v průmyslové zóně Triangle v Žatci, kam chce postupně převést svou výrobu. "Do určité doby se postupně všechna výroba přemístí do centrálního závodu v Žatci. Na konkrétním termínu se právě pracuje," řekl ČTK Hemala, podle něhož bude stanovení termínu delším procesem, protože musí být schválen vedením společnosti v Německu.

Všichni propuštění zaměstnanci dostanou odstupné podle zákona a podle Hemaly ještě získají díky sociálnímu programu firmy i něco navíc.

Ve Středočeském kraji se v lednu zvýšila nezaměstnanost proti prosinci loňského roku o 0,4 procentního bodu na 7,3 procenta. V kraji bylo na konci ledna 64.993 uchazečů o zaměstnání. Ústecký kraj se dlouhodobě potýká s nejvyšší nezzaměstnaností v zemi.

Firma Grammer CZ vyrábí autodíly do interiéru aut, například opěrky hlav, opěrky na lokty a další takzvaně měkké vnitřní vybavení. V ČR má firma pobočky ještě v Tachově, Mostě nebo v České Lípě.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK