Obchvat Příbora bude o 131 milionů Kč dražší

17.12.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 17. prosince (ČTK) - Obchvat města Příbor na Novojičínsku bude zhruba o 131 milionů korun dražší. Vyplývá to z materiálu o zadání zakázky na dodatečné práce, se kterým ve středu seznámí kabinet ministr dopravy v demisi Zdeněk Žák. Neočekávané vícepráce na obchvatu města si vyžádalo odstranění staré skládky ekologické zátěže, se kterou projekt nepočítal.

Osmikilometrový obchvat města byl zprovozněn v listopadu 2011 a jeho vybudování původně stálo 1,17 miliardy korun. Vícepráce byly zadány bez soutěže původním zhotovitelům, kterými byly společnosti Colas, Alpine CZ a Edikt, uvedl mluvčí ministerstva dopravy Martin Novák s tím, že vypsání samostatného výběrového řízení by dokončení stavby výrazně protáhlo.

Obchvat Příbora je součástí silnice I/58, která je jednou z hlavních tras spojujících Ostravsko se Slovenskem. Za Příborem pokračuje do Frenštátu pod Radhoštěm. U Příbora se kříží s frekventovanou silnicí I/48, která vede z Frýdku-Místku a za Novým Jičínem se napojuje na dálnici. V místě křížení vznikla nová mimoúrovňová křižovatka.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK