Čtvrtletní tržby řetězce Wal-Mart zaostaly za očekáváním

14.11.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 14. listopadu (ČTK) - Americkému Wal-Martu, který je největším maloobchodním řetězcem světa, stouply ve třetím čtvrtletí tržby o 1,6 procenta na 115,7 miliardy dolarů (2,3 bilionu Kč), na odhady ale nedosáhly. Čtvrtletní výsledky podle firmy zhoršil nečekaný pokles tržeb v obchodech ve Spojených státech a také silná konkurence.

Analytici podle agentury Reuters očekávali, že celkové tržby za finanční třetí čtvrtletí, které skončilo 31. října, dosáhnou 116,8 miliardy dolarů. Na klíčovém trhu ve Spojených státech předpokládali stagnaci. Srovnatelné tržby v amerických obchodech se ale snížily o 0,3 procenta, zčásti i kvůli tomu, že zákazníci chodili méně do obchodů.

Zisk společnost se zvýšil na 1,14 dolaru na akcii z 1,08 USD na akcii před rokem. Mírně tak překonal očekávání analytiků, kteří předpokládali zisk jeden o cent nižší.

Výsledky Wal-Martu poznamenal tlak, který po celém světě pociťují zákazníci s nižšími příjmy. Výkonný ředitel společnosti Mike Duke ve výsledkové zprávě poznamenal, že prostředí v maloobchodu v kamenných obchodech i na internetu je i nadále konkurenční. Na období svátků má však Wal-Mart "agresivní plány".

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK