Nejvíce průmysl rostl v Královéhradeckém kraji

16.09.2013 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Největší průmyslové podniky rostly v Královéhradeckém kraji o 4,9 procenta na 30,8 procenta. Tento výsledek je nejlepší ze všech krajů, růst průmysl ještě zaznamenaly Plzeňský kraj a Vysočina.

Růst tržeb a výroby přinesl nová pracovní místa. Statistiky sledované podniky v hradeckém kraji meziročně zvýšily počet zaměstnanců o dvě procenta na 40 191 lidí. Růst zaměstnanosti byl nejvyšší v zemi. Průměrné platy v průmyslu kraje v prvním čtvrtletí meziročně vzrostly o 4,5 procenta na 24 403 korun. Celostátně se průměrný plat v průmyslu se v prvním čtvrtletí zvýšil o 0,7 procenta na 26 345 korun.

Řada firem v kraji plánuje růst a chystá investice. Například společnost Veba z Broumova na Náchodsku, která patří k lídrům textilního oboru v Česku, čeká zvýšení prodeje o téměř desetinu na více než 2,2 miliardy korun. Výrobce autodílů Karsit Holding z Jaroměře na Náchodsku minulý týden oznámil, že v následujících dvou letech hodlá investovat 1,5 miliardy korun a vytvořit až 250 nových pracovních míst.

Gumárny Saar Gummi Czech z Červeného Kostelce na Náchodsku, které jsou evropským lídrem výroby těsnění do aut, zahájily v březnu investici čtvrt miliardy korun do vlastní mísírny směsí pro výrobu těsnění. Dalších 90 milionů korun hodlají vložit do vývojového a zkušebního centra. Obě investice by firmě měly pomoci zvednout tržby do roku 2017 na tři miliardy korun z loňských dvou miliard korun.

Zpráva byla převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita