Firemní volání téměř zadarmo

23.08.2013 | , SEO článek
FIREMNI FINANCE


Doba analogových telefonů s otočným číselníkem dávno skončila a pomalu se chýlí ke konci i digitální pevné linky a možná také mobilní telefony. Víte, co je nahradí?

VoIP může nahradit pevné linky

S postupem času začínají ustupovat klasické telefonní sítě a do popředí se dostává digitální telefonie. Jedná se o v poslední době stále častěji skloňovaný VoIP, který při použití bezdrátových telefonů může lehce nahradit pevné linky v celé vaší společnosti.

Ačkoliv byl běžný telefon ještě nedávno jednoznačně spolehlivější, telefonní komunikace přes počítačové sítě jej postupně dohánějí a při použití vhodné technologie lze využít VoIP místo běžných telefonních linek již úplně. Pak neplatíte za drahé tarify pevných linek, ale můžete využít již fungující internetové připojení, které byste platili v každém případě. Musí však splňovat několik předpokladů.

Všeobecně se dá říci, že je nutný stabilní vysokorychlostní internet. Stabilita je zvlášť důležitá – nemůžete si dovolit netelefonovat, když venku trochu zafouká nebo zaprší. Nevhodné je také využívat různá sdílená připojení pro domácnosti, která mohou vykazovat velké výkyvy stability.

Business internet je pro VoIP ideální


Pro potřeby VoIP ve firmách je tedy vhodné využít některého z nabízených business internetových připojení. Ty jsou obvykle o řád výše než běžné připojení pro domácnosti. Linka je jen pro jednoho zákazníka a rychlost je garantována na smluvenou hodnotu. Díky kvalitnější technologii jsou i další parametry na vyšší úrovni než domácí připojení.

K internetu pro firmy si však můžete také zaplatit specializované telekomunikační služby. Rozdíl oproti VoIP přes internetové připojení spočívá v tom, že můžete k takové službě připojit i vaši stávající telefonní síť v objektu. Od poskytovatele můžete získat navíc mnoho služeb, například nepřetržitý dohled nad službou či zřízení call centra.

A jak se projeví zavedení VoIPu na firemním účtu? Výrazným snížením nákladů ve spojení s naprosto neomezenou dobou telefonování a mnoha dříve nepředstavitelnými službami.

Autor článku

SEO článek  

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE