L'Oréal zvýšil tržby i zisk

12.02.2013 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Francouzská kosmetická společnost zaznamenala čistý zisk 2,87 miliardy eur (asi 72,4 miliardy Kč), což je proti předchozímu roku nárůst o 17 procent. Vedení společnosti se rozhodlo odkoupit vlastní akcie až za 500 milionů eur, aby podpořila jejich hodnotu.

Vůbec poprvé v historii také L'Oréal začal nejvíce tržeb generovat v zemích, které patří do kategorie rozvíjejících se trhů. Firmu k tomu ale z části vede i nepříznivá situace v Evropě, kde dluhová krize nutí lidi víc šetřit a nakupovat spíš levnější zboží.

L'Oréal má v nabídce řadu známých kosmetických přípravků, které prodává jak pod svou vlastní značkou, tak pod značkami jako je Lancome, Maybelline a další. Firma se teď snaží propagovat hlavně luxusnější výrobky, které jí přinášejí vyšší zisk. Uspět je s nimi ale teď schopna hlavně v zemích mimo Evropu.

L'Oréal je největší kosmetickou společností na světě. Management uvedl, že díky solidnímu růstu tržeb si podnik může dovolit znovu odkoupit část vlastních akcií. Zmíněnou půlmiliardu eur, což je asi třetina volné hotovosti firmy, L'Oréal pro tyto účely použije v prvním pololetí. Stejnou částku firma použila i loni.

Zpráva byla převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita