Kelner prodává českou pojišťovnu

09.01.2013 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Italská pojišťovna Generali koupí 49 procent akcií společnosti Generali PPF Holding (GPH). Tímto kontraktem ovládne Generali Českou pojišťovnu. Cena podílu činí 2,5 miliardy eur (zhruba 63,8 miliardy Kč).

V rámci dohodnutých transakcí se PPF rovněž zbaví 38,46 procenta v ruské pojišťovně Ingosstrach. Náhradou za to od Generali převezme 27,5procentní podíl v manažerské společnosti PPF Partners, řízené skupinou PPF, a také podíl ve fondu PPF Partners 1 Fund L.P.

GPH patří k rychle rostoucím společným podnikům v oblasti střední a východní Evropy. Převzetí podílu PPF je prvním významným kontraktem, který se domlouval už za nového šéfa Generali Maria Greca. Ten byl zvolen loni v srpnu a dostal za úkol zvýšit ziskovost celé pojišťovny, která je třetí největší v Evropě.

Společný podnik GPH patří k největším pojišťovacím skupinám ve střední a východní Evropě, Rusku a zemích Společenství nezávislých států. Prostřednictvím dceřiných společností spravuje aktiva za zhruba 15 miliard eur (asi 383 miliard Kč) a poskytuje služby více než 13 milionům klientů. V České republice do něj patří například Česká pojišťovna anebo pojišťovna Generali.

Zpráva byla převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT