AAA auto chystá expanzi do dalších zemí

29.11.2012 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Skupina AAA auto uvažuje o vstupu na Ukrajinu, Polska a Maďarska. Dále v příštích letech plánuje otevřít nové pobočky v Čechách.

V otevírání nových poboček vidí AAA jednu z cest jak navýšit prodej ojetých vozů. V září firma otevřela nová centra v Sokolově a slovenských Michalovcích a zvýšila jejich celkový počet na 30 ve třech zemích.

Na maďarský trh se chce AAA vrátit v roce 2014 a do Polska o rok později. Podnikání na Ukrajině chce rozjet v roce 2016. Během příštích pěti let chce zvýšit počet poboček v Rusku ze současné jedné na sedm. Na Slovensku, které je po Česku pro AAA druhým nejdůležitějším trhem, chce skupina během pěti let zvýšit počet auto center z deseti na 17.

Skupina autobazarů AAA Auto zvýšila za devět měsíců letošního roku meziročně zisk o 201,6 procenta na 15,8 milionu eur (zhruba 397 milionů Kč). Celkové tržby jí stouply o 25,3 procenta na 252,6 milionu eur (kolem 6,3 miliardy Kč). Počet prodaných vozů vzrostl od ledna do září o 15 procent na 39 000 vozů. Majoritním vlastníkem je Anthony Denny.

Zpráva byla převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita  

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT