Vítkovice získaly zakázku za 6 miliard korun

11.09.2012 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Vítkovice Heavy Machinery budou stavět ocelárnu za 6,1 miliardy korun (250 milionů eur). K dohodě mezi společností Vítkovice Heavy Machinery a Santex Pakistan Limited došlo na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně.

Podle Pastuška (generální ředitel Vítkovice Heavy Machinery) je kontrakt v Pákistánu pro firmu jedním z největší za posledních deset let. Vítkovice Heavy Machinery mají být generálním dodavatelem stavby ocelárny. Předpokládá se, že 70 procent zakázky budou dělat české firmy. „Je to podmínka České exportní banky,“ uvedl Pastušek.

Podle Pastuška je v Pákistánu nedostatek oceli. Asi 80 procent se dováží. Nová ocelárna má vyrobit asi 1,2 milionu tun ročně. Výsledným produktem ocelárny mají být kontilité sochory pro následné válcování výztuže do betonu. Doba realizace kontraktu je plánovaná na čtyři roky. Podle Pastuška bude výsledný kontrakt zřejmě podepsaný ještě letos.

Skupinu Vítkovice Machinery Group tvoří tři desítky firem, které mají roční obrat zhruba 20 miliard korun. Celou skupinu, která zaměstnává přibližně 8500 lidí, zastřešuje společnost Vítkovice Holding. Vítkovice jsou lídrem ve výrobě ocelových láhví a mají téměř pětinový podíl na světovém trhu speciálních zalomených hřídelí pro velké námořní lodě.

Zpráva byla převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita  

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT