Emco stěhuje výrobu cereálií

31.07.2012 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Výrobce cereálií firma Emco plánuje přestěhování výrobních kapacit do Bohušovic nad Ohří.

Emco je česká firma, kterou založil po roce 1990 obchodník Zdeněk Jahoda. Teď firma uvádí, že má i s pobočkami po světě zhruba 200 zaměstnanců a obrat k jedné miliardě korun ročně. Zhruba polovina výroby jde na export. Současné výrobní kapacity začaly vznikat před 12 lety - v roce 2000 v Bohumíně a o rok později v Brně. Pak se firma zaměřila na západní polovinu republiky - v roce 2007 s podporou z evropských dotací přestavěla na výrobní závod bývalou šlechtitelskou stanici v bohušovické části Hrdly, pak koupila i ovesný mlýn ve Vřescích u Tábora.

Teď chce firma soustředit výrobu do Bohušovic. Stavbu nové haly už začala připravovat - v polovině července požádala o ekologické povolení a začátkem roku 2014 chce začít vyrábět. „Ten záměr je velmi reálný, v únoru snad budeme mít stavební povolení a do konce roku 2013 chceme halu postavit,“ řekl ČTK Mráz.

Nová hala má podle odhadů stát i s technologiemi zhruba 150 milionů korun a každou hodinu bude vyrábět zhruba 1,5 tuny výrobků. Podle dokumentace dodané při žádosti o ekologické povolení má bohušovický závod zaměstnávat až 130 lidí.

Zpráva byla převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita